Θάνου για Ντογιάκο: Λανθασμένες δηλώσεις, δικαιολογημένα θεωρήθηκαν ως απειλή σε όσους του ασκούν κριτική


 


Σκληρή κριτική άσκησε στον Ισίδωρο Ντογιάκο η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αναφορικά με τις απειλές προς τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική αλλά και τον τρόπο διεκπεραίωσης της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Ήταν λάθος οι δηλώσεις Ντογιάκου. Δικαιούται να απαντήσει στην κριτική, ωστόσο η διατύπωση του δικαιολογημένα θεωρήθηκε απειλή για όσους του ασκούν κριτική», σημείωσε με νόημα.

«Έχει εκτεθεί η Ελλάδα από τις υποκλοπές. Θα έπρεπε να δίνεται μία προτεραιότητα γιατί η καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο απώλειας αποδεικτικών στοιχείων», ανέφερε η κ. Θάνου στο «Κόκκινο 105,5» και στην εκπομπή των Γιώργου Τραπεζιώτη και Γιώργου Μελιγγώνη. «Είναι αυτονόητο το ότι πρέπει να επεμβαίνουν αμέσως εισαγγελικές αρχές όταν έχουμε τέτοιες αποκαλύψεις», συμπλήρωσε.

«Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κινηθεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Ακριβώς την επόμενη μέρα, η εισαγγελία πρέπει να συλλέγει τα στοιχεία», τόνισε η κυρία Θάνου για να προσθέσει ότι «την βασιμότητα των στοιχείων έχει υποχρέωση να ελέγξει ο δικαστικός λειτουργός και όχι ο δημοσιογράφος».

«Θα έπρεπε να έχουν ενοποιηθεί οι δικογραφίες σε έναν εισαγγελέα, ώστε έχει την συνολική εικόνα της υπόθεσης και να αποκρουστεί ο κίνδυνος έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων».

«Απορώ πως δεν αντέδρασε η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, της οποίας το βήμα χρησιμοποίησε ο κύριος Ντογιάκος», τόνισε με νόημα η Βασιλική Θάνου. Σε σχέση με την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Cosmote σχετικά με την παροχή στοιχείων στην ΑΔΑΕ, η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε πως «όταν έχεις θέση εξουσίας, δε λες γνώμη σαν Ντογιάκος αλλά με βάση τις θέσεις που έχεις».

«Δεν υπάρχει άτυπη γνωμοδότηση», υπογράμμισε με έμφαση η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός, ενώ σε ερώτηση για το εάν μπορεί να είναι ανέλεγκτη η εισαγγελέας της ΕΥΠ η Βασιλική Βλάχου, τόνισε ότι ο εισαγγελέας αποσπάται στην ΕΥΠ για να ελέγχει την νομιμότητα, όχι για να προσυπογράφει. «Θα έπρεπε να την είχε προβληματίσει πως γίνεται μέσα σε έναν χρόνο να χρειάζεται να παρακολουθούνται τόσες χιλιάδες», κατέληξε η Βασιλική Θάνου.

 documentonews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.