Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στα σύνορα Ινδίας-Κίνας
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα είχε σήμερα ως αποτέλεσμα το θάνατο 16 Ινδών στρατιωτικών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων σε ορεινό δρόμο της πολιτείας Σικκίμ.

 
«Παγίδα θανάτου» αποδείχθηκε σήμερα ένας κακοτράχαλος ορεινός δρόμος στη βορειοανατολική πολιτεία Σικκίμ της Ινδίας καθώς προκλήθηκε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θάνατο 16 Ινδών στρατιωτικών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

Το όχημα που τους μετέφερε παρεκτράπηκε της πορείας τους ενώ κινούνταν σε κατηφόρα προς μία απότομη στροφή.

Το Σικκίμ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μπουτάν, το Νεπάλ και την Κίνα και θεωρείται μία από τις στρατηγικές μεθοριακές περιοχές της Ινδίας σε ό,τι αφορά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό της με την Κίνα. Είναι μία από τις 28 ομόσπονδες πολιτείες της χώρας και βρίσκεται στο βόρειο-βορειοανατολικό τμήμα, στα ανατολικά Ιμαλάια. Η συνολική της έκταση είναι μόλις 7.096 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι η δεύτερη μικρότερη σε έκταση Πολιτεία της Ινδίας μετά τη Γκόα και ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 510.000 κατοίκους.

Την περασμένη βδομάδα το θερμόμετρο της έντασης ξανανέβηκε σε τμήμα της μεθορίου Ινδίας και Κίνας με την πρώτη να κατηγορεί το Πεκίνο πως επιδιώκει αλλαγή του στάτους κβο των συνόρων στο Αρουνατσάλ Πραντές. Είχε δε κατηγορήσει την Κίνα πως έξι στρατιώτες της εισήλθαν σε ινδικό έδαφος. Ακολούθησαν σύντομες συγκρούσεις με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό έξι Ινδών στρατιωτών.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.