Μπακογιάννης:«Μαγάρισε» το «ελευθερία ή θάνατος» στη βράβευση του Ζελένσκι των Αζόφ


Ας μην ξεχνάμε ότι η ιαχή «ελευθερία ή θάνατος», που ακούγεται σήμερα στην Ουκρανία, χτυπά σε εμάς τους Έλληνες μια ευαίσθητη “χορδή”, καθώς μόλις πέρυσι γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”. Αυτό ξεστόμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της φιέστας που έστησε στο Ζάππειο για να απονέμει το βραβείο «Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών», στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνέδεσε το «ελευθερία ή θάνατος» των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσα με τον Ζελένσκι. Τον συνεργάτη των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ, των εκκαθαρίσεων, των διώξεων, των απαγορεύσεων, των δολοφονιών αμάχων όλα αυτά τα χρόνια στην Ουκρανία. 


Μάλιστα ο Μπακογιάννης εξήρε τα τάγματα Αζοφ και όλων των υπόλοιπων  ομάδων που πολεμούν στο πλευρό τους και στο όνομα του λαού της Ουκρανίας ισχυρίστηκε: «Δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική τους ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους. Για το δικαίωμά τους να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο και τη δική τους ζωή. Αγωνίζονται και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για την ίδια την ιδέα που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη πριν από 2.500 χρόνια: Τη Δημοκρατία»…

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, στον χαιρετισμό του, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος  ισχυρίστηκε: «Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία. Ο αγώνας μας αφορά όλη την ανθρωπότητα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών»… Αυτά είπε ο Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας που με διατάγματα και νόμους  καταστρατηγεί την ελευθερία του Τύπου στην Ουκρανία, έχει βγάλει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα, διώκει τους συνδικαλιστές, ποινικοποιεί από βιβλία μέχρι έργα τέχνης…

Αυτόν τον «δημοκράτη» βράβευσε το βράδυ της Τετάρτης ο Κώστας Μπακογιάννης φτάνοντας στο προκλητικό σημείο να τον …εξισώσει με τους ήρωες του 1821 «μαγαρίζοντας» ακόμα και το «ελευθερία ή θάνατος»! 

πηγη

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.