Βγάζουν ερευνητικό σκάφος οι Τούρκοι τι αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας

 
Βγάζουν ερευνητικό σκάφος οι Τούρκοι τι αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Τουρκία στέλνει αεροσκάφη της 50 ναυτικά μίλια από την Αθήνα ,βγάζει το ερευνητικό Yunus στο Αιγαίο και απειλεί μέσω του Συμβουλίου Ασφαλειας που αποφάσισε:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το CnnTurk, ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στους «κύκλους που ενθάρρυναν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς να επιστρέψουν στην κοινή λογική».

Επίσης, καλούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και κάνουν έκκληση για ανατροπή της απόφασης, η οποία είναι αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας.

Επισημαίνουν ακόμη ότι:

    «Συζητήθηκαν διεξοδικά οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν εγκατέλειψε τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».
    «Τονίστηκε ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας».
    Παράλληλα, η Τουρκία με νέα παράνομη NAVTEX βγάζει από αύριο, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, με την παρουσία του να παραμένει έως και τις 5 Οκτωβρίου.
Από

Militaire News -

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.