Νορβηγία: Ενισχύεται, με την παρουσία στρατού, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου


Στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας, με αφορμή την ύποπτη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στα χωρικά ύδατα της Δανίας και της Σουηδίας.

Ο στρατός «θα είναι πιο εμφανής στις νορβηγικές εγκαταστάσεις» εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, είπε ο πρωθυπουργός Γκαρ Στέρε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Στέρε είπε επίσης ότι και οι πετρελαϊκές εταιρείες θα ενισχύσουν την ασφάλειά τους στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις τους. Τόνισε όμως ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις» για κάποια άμεση απειλή εναντίον των εγκαταστάσεων αυτών στη Νορβηγία.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των νορβηγικών ενεργειακών εγκαταστάσεων «θα τη διαχειριστούμε από κοινού με τους συμμάχους μας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.