ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2050 ΑΠΟ 11 ΣΕ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ


 

 


ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

  Ανησυχητικές διαστάσεις για το δημογραφικό έχει λάβει η υπογονιμότητα στην Ελλάδα, η οποία τα επόμενα χρόνια απειλείται με μεγάλη συρρίκνωση πληθυσμού.

Οι ειδικοί θεωρούν βασική αιτία εκδήλωσης του φαινομένου το γεγονός ότι οι περισσότερες Ελληνίδες αποφασίζουν, για κοινωνικούς λόγους, να κάνουν παιδί μετά τα 35 έτη, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Μάλιστα, η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε χώρα ηλικιωμένων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν μείωση του πληθυσμού κατά 4% την τελευταία δεκαετία.

Παράλληλα, το 2050 υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της χώρας θα συρρικνωθεί στα 8 εκατομμύρια, από 11 που είναι σήμερα.

Η βασικότερη αιτία είναι η υπογονιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 300.000 ζευγάρια που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Όπως όμως παρατηρούν οι ειδικοί, το γεγονός ότι η Ελληνίδα αποφασίζει να κάνει παιδί μετά τα 35 αυξάνει τα ποσοστά υπογονιμότητας.

Πάντως, η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μια σημαντική λύση για το κοινωνικό πρόβλημα των γυναικών που είτε δεν έχουν σύντροφο είτε καθυστερούν να προχωρήσουν σε τεκνοποίηση.

Την ίδια ώρα, 5.000 παιδιά γεννιούνται στη χώρα μας μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εξαιτίας κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων τα ζευγάρια στη χώρα μας αποκτούν μόνο 1 παιδί.

Ο πληθυσμός συρρικνώνεται και το δημογραφικό πρόβλημα είναι πλέον υπαρκτό. Οι ειδικοί προτείνουν άμεσα μέτρα στήριξης για τα υπογόνιμα ζευγάρια για να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα γερόντων. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.