Το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι διαπλεκόμενα!!


 

 


 ΜΟΛΙΣ ΤΟ 7 % ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗΜόλις λίγες εβδομάδες μετά την ετήσια έκθεση των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» στην οποία η χώρα μας κατετάγη στην 108η θέση σε ό,τι αφορά στην ελευθερία του Τύπου, οι Έλληνες αναγνώστες εκτιμούν πως ο Τύπος στη χώρα μας μόνο απαλλαγμένος από πολιτικές και επιχειρηματικές πιέσεις δεν είναι. Στα αποτελέσματα του ετήσιου report του Reuters Institute for the Study of Journalism, τα οποία δημοσιεύει κι αναλύει η διαΝΕΟσις και ο ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Reuters Αντώνης Καλογερόπουλος, φαίνεται ότι μόνο το 7% και 8%, αντίστοιχα, θεωρεί ότι τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα από πολιτικές και επιχειρηματικές επιρροές, καταλαμβάνοντας έτσι την τελευταία θέση και στις δυο κατηγορίες μεταξύ 46 χωρών και μάλιστα με διαφορά από τον προτελευταίο.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με τις προτάσεις «Τα ΜΜΕ στη χώρα μου είναι κατά κύριο λόγο ελεύθερα από αθέμιτες πολιτικές επιρροές» και «Τα ΜΜΕ στη χώρα μου είναι κατά κύριο λόγο ελεύθερα από αθέμιτες επιχειρηματικές επιρροές». Στα Γραφήματα φαίνονται βλέπουμε τα ποσοστά των ερωτηθέντων που συμφωνούν με αυτές τις δύο προτάσεις ανά χώρα.

Σε καμία από τις 46 χώρες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα το δείγμα δεν πιστεύει κατά πλειοψηφία πως τα ΜΜΕ είναι κατά κύριο λόγο ελεύθερα από αθέμιτες επιρροές. Στην Ελλάδα όμως μόλις το 7% και 8% του δείγματος πιστεύει πως τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα από αθέμιτες πολιτικές ή επιχειρηματικές επιρροές, αντίστοιχα.

Αυτά τα ποσοστά τη φέρνουν στην τελευταία θέση των 46 χωρών, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες διαφορές στα ποσοστά της Ελλάδας με βάση το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης ή τον πολιτικό προσανατολισμό των ερωτηθέντων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.