ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΈΤΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΈΤΕΙΟ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

η φετινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες κοινοτήτων στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι ξεκίνησε η γενοκτονία των Αρμενίων – μια από τις χειρότερες μαζικές φρικαλεότητες του 20ού αιώνα. Σήμερα, θυμόμαστε 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους που εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή βάδισαν μέχρι θανάτου σε μια εκστρατεία εξόντωσης και θρηνούμε για την τραγική απώλεια τόσων πολλών ζωών. Καθώς αναλογιζόμαστε τη γενοκτονία των Αρμενίων, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση ενάντια στη διαβρωτική επιρροή του μίσους σε όλες τις μορφές του. Δεσμευόμαστε ξανά να μιλήσουμε ανοιχτά και να σταματήσουμε τις φρικαλεότητες που αφήνουν μόνιμες ουλές στον κόσμο. Και, καθώς θρηνούμε για όσα χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern (Μεγάλη Καταστροφή), ας διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την επούλωση και την οικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο ειρηνικού κόσμου που επιθυμούμε για τα παιδιά μας. Ένας κόσμος όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά, όπου το κακό του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας δεν χαρακτηρίζει τη καθημερινότητά μας και όπου οι άνθρωποι παντού είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στη συμβολή της αρμενικής ομογένειας στην αμερικανική κοινωνία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αυτή είναι επίσης μια στιγμή για να αναλογιστούμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του αρμενικού λαού. Μετά από μια γενοκτονία, ο αρμενικός λαός ήταν αποφασισμένος να ξαναχτίσει την κοινότητά του και τον πολιτισμό του, συχνά σε νέα σπίτια και νέα εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αρμενικής καταγωγής Αμερικανοί αποτελούν ζωτικό μέρος του ιστού των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάνουν το έθνος μας πιο δυνατό και πιο δυναμικό, παρόλο που συνεχίζουν να κουβαλούν μαζί τους την τραγική γνώση του τι υπέμειναν οι πρόγονοί τους. Αναγνωρίζουμε τον πόνο τους και τιμούμε την ιστορία τους. Σήμερα, 107 χρόνια μετά, ο αμερικανικός λαός συνεχίζει να τιμά όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.