Εκλογές στη Σλοβενία: Οι φιλελεύθεροι προηγούνται με μεγάλη διαφορά από το Δημοκρατικό Κόμμα




Εκλογές στη Σλοβενία: Οι φιλελεύθεροι προηγούνται με μεγάλη διαφορά από το Δημοκρατικό Κόμμα

Το Περιβαλλοντικό Κίνημα Ελευθερίας του Ρόμπερτ Γκόλομπ φαίνεται ότι κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Σλοβενία, καθώς, σύμφωνα με ένα exit poll του πρακτορείου Mediana, συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% και προηγείται με μεγάλη διαφορά από το συντηρητικό Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιάνες Γιάνσα.

Το SDS συγκεντρώνει ποσοστό 22,5%.

Όποιο κόμμα και αν κερδίσει τις εκλογές θα χρειαστεί να αναζητήσει εταίρους μεταξύ των άλλων κομμάτων ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αριστεράς έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να στηρίξουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου θα ηγείται το SDS.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.