Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος Ε. Ε .Α. Ο πληθωρισμός θα αγγίξει σύντομα το 8% άν δέν υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις!

 



Λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ζητάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πολέμου.
Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει το 8%, ίσως και εντός του Μαρτίου, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αναχαίτισης του σφοδρού κύματος ανατιμήσεων, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του, σήμερα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

Φαίνεται ότι η πίεση που θα δεχθούμε, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, θα οδηγήσει πολύ ψηλά τις τιμές, ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας ότι το 45% της ενέργειας στη χώρα μας παράγεται από φυσικό αέριο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε πως αν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση της κυβέρνησης, ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει κάθε λογική το επόμενο διάστημα, φτάνοντας εντός του Μαρτίου στο 8%.

Εξήγησε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση βοηθούν σε έναν βαθμό αλλά δεν αρκούν. «Για να το πούμε πολύ απλά, χάνουμε 100 και παίρνουμε πίσω 40. Τα υπόλοιπα 60 πρέπει να καλυφθούν με κάποιον τρόπο από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ένα μέρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν θα καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του παρελθόντος αλλά και να επιβιώσει, όταν σήμερα το κόστος του ρεύματος, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνά αυτό του ενοικίου».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, μεταξύ των οποίων η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο 6% καθώς και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, προκειμένου να περιοριστεί η τεράστια οικονομική ζημία που υφίστανται επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και να αποφευχθούν κοινωνικές αναταράξεις. Επισήμανε μάλιστα πως σε κάποιες χώρες της Ευρώπης ο ΦΠΑ μειώθηκε στο 2% και συζητείται ακόμη και ο μηδενισμός του.

Τόνισε, παράλληλα, ότι χρειάζεται η κυβέρνηση, μαζί με τις κυβερνήσεις των χωρών του ευρωπαϊκού νότου να πιέσουν την Ε.Ε. για την ανάληψη δράσεων στήριξης.


Από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. μετέφερε, παράλληλα, αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στην χώρα μας φέτος. Παρά την εκτιμώμενη μείωση των τουριστικών ροών από Ρωσία και Ουκρανία, φαίνεται, όπως είπε, από τις συζητήσεις που είχε με τους ομογενείς αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ότι θα υπάρξει μια μεγάλη ροή τουριστών από την Αμερική προς την Ελλάδα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.