Λιβύη: Σήμερα ορκίζεται η νέα κυβέρνηση τής χώρας σε τεταμένη κατάσταση!!


 
Πληροφορίες για σύλληψη δύο υπουργών που προσπαθούσαν να μεταβούν από την Τρίπολη στο Τομπρούκ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας.

Η πολιτική κρίση στη Λιβύη φαίνεται να βαθαίνει, με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν και πάλι συγκρούσεις να είναι ορατός, καθώς μια νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί σήμερα, παρά την αντίθεση του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ αλ Ντμπεϊμπά.

Το κοινοβούλιο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Φάτι Μπασάγκα αργότερα σήμερα στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη. Ωστόσο ο Ντμπεϊμπά, στην Τρίπολη, στη δυτική Λιβύη, έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει την εκλογή του Μπασάγκα από το κοινοβούλιο και έχει τονίσει ότι θα παραδώσει την εξουσία μόνο σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.


Δύο πηγές που πρόσκεινται στον Μπασάγκα δήλωσαν ότι ένοπλη ομάδα που στηρίζει τον Ντμπεϊμπά συνέλαβε στη Μιζουράτα τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν οδικώς από την Τρίπολη στο Τομπρούκ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν διότι δεν είχαν άδεια να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. Το γραφείο του Μπασάγκα επεσήμανε ότι «επιβεβαιώνει την απαγωγή των υπουργών Εξωτερικών και Πολιτισμού».

Ωστόσο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί κανονικά σήμερα, παρά την απουσία τους.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.