Γ.Κύρτσος για τήν διαγραφή του από τήν ΝΔ μέ αιτία τό σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ!


 




«Έχω υποχρέωση να μιλήσω γιατί η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση», επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Κύρτσος ευρωβουλευτής – μέχρι πρότινος – της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα διεγράφη από το κόμμα του.

Στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη εξήγησε πως αποθέωνε την κυβέρνηση όταν αυτή πήγαινε καλά στο πρώτο εξάμηνο της πανδημίας αλλά πλέον δεν γίνεται να μην κάνει κριτική για τα θέματα της ενέργειας, των τιμών, του πληθωρισμού, της Novartis, τους 26.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τους Βρετανούς συντηρητικούς, τους βουλευτές του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, που ζήτησαν την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του σε κορονοπάρτυ παρά τα απαγορευτικά μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία λόγω κορονοϊού.

«Σε αυτούς τι θα έπρεπε να έχουν κάνει; Θα έπρεπε να τους έχουν κάψει τα σπίτια όχι να τους διαγράψουν». «Που πάμε;» αναρωτήθηκε και τόνισε «όποιος μιλάει και διαφωνεί διαγράφεται; Υποτίθεται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα».

Ο κ. Κύρτσος σημείωσε πως «η οργανωτική διαγραφή μου έχει οργανωθεί εδώ και καιρό με την έννοια ότι κανείς δεν μου έδινε σημασία και αυτά που έγραφα, που έστελνα στο Μαξίμου δεν βρίσκανε καμιά ανταπόκριση». Συνεπώς διαγράφουν έναν επισήμως που τον είχαν διαγράψει ανεπίσημα.

«Μου τηλεφώνησαν δύο φορές. Τη μια να σταματήσω να μιλάω για τις συγκοινωνίες και την άλλη για την πανδημία» είπε. «Εδώ μιλάμε για ηθική και πολιτική κατάπτωση», «τον ευχαριστώ για τη λύτρωση, εγώ δεν μπορώ σε αυτό το περιβάλλον δεν αντέχω» εξήγησε ο κ. Κύρτσος.

Μίλησε μάλιστα και για την πορεία που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. «Δεν έχω σχέση με τον Βελόπουλο» είπε. «Είμαι 70 ετών δεν είναι η προτεραιότητα μου το νέο ξεκίνημα». «Έχω δύο χρόνια και τέσσερις μήνες ακόμα και είμαι ένας δραστήριος ευρωβουλευτής».

«Θα συνεχίσω την κριτική» είπε. «Επειδή ο Μητσοτάκης είναι αρχηγός τον άφηνα στο απυρόβλητο. Τώρα δεν είναι αρχηγός, πέταξε το γάντι, τώρα θα το σηκώσω και θα δώσω στην κριτική μου και μια ευρωπαϊκή διάσταση καθώς είναι απαράδεκτο να κουκουλώνουμε το σκάνδαλο της Novartis και να πηγαίνουμε σε διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικής λειτουργού οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς», εξήγησε.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης με διέγραψε επικαλούμενος το θέμα της Novartis. Θα μπορούσε να με διαγράψει για εκατό άλλους λόγους» σημείωσε.

«Επομένως μπαίνει πιο βαθιά με δική του ευθύνη στο θέμα της Novartis, είναι αποφασισμένος δηλαδή να το πάει μέχρι το τέλος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό έχει ένα υψηλό ρίσκο πολιτικό για τον ίδιο, τη Νέα Δημοκρατία, την εικόνα της χώρας, κλπ» είπε ο ευρωβουλευτής τονίζοντας πως του κάνει εντύπωση «η επιλογή του πεδίου αναμέτρησης».

Του κάνει εντύπωση σημείωσε και ένα τουΐτ του Βέμπερ ο οποίος έγραψε ότι θα τον καλέσουν για εξηγήσεις, επειδή δυσφημεί τον Μητσοτάκη. «Περίμενα ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δείξει έναν πιο ώριμο προβληματισμό για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη Novartis, τους δημοσιογράφους, τη δικαστική λειτουργό όλα αυτά είναι μπροστά μας» επισήμανε κ. Κύρτσος.

Ασταμάτητος ο Γιώργος Κύρτσος μετά τη “βορειοκορεατικής” κοπής, “καρατόμησή” του από τη ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη, προχωράει και σε νέες αποκαλύψεις για τις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις, προειδοποιήσεις και “απειλές” που δέχτηκε για να σταματήσει την κριτική στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την πολιτική στην οικονομία αλλά και τις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών ως μέρος του κουκουλώματος του σκανδάλου Novartis,

Όπως αποκαλύπτει σε νέα δημόσια τοποθέτησή του ο διαγραφής πλέον από τη ΝΔ ευρωβουλευτής,  τον Σεπτέμβριο του 2020 έλαβε μία τηλεφωνική κλήση από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου που του ζήτησε να σταματήσει την κριτική του για τις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως σημειώνει το επόμενο τηλεφώνημα που δέχθηκε ήταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Απρίλιο του 2021 ο οποίος του διεμήνυσε την απόφασή του ότι θα διαγραφεί εάν συνέχιζε την κριτική για τα θέματα της πανδημίας.

Η ανάρτηση του Γ. Κύρτσου:
“Η φιλελεύθερη μέθοδος Μητσοτάκη.
Σεπτ 2020: Τηλεφώνημα από Δημητριάδη:Σταμάτα κριτική για αστικές συγκοινωνίες.
Απρ 2021: Τηλεφώνημα από Μητσοτάκη.Εάν συνεχίσεις κριτική σε θέματα πανδημίας θα διαγραφείς.
Φεβ 2022: Διαγραφή αφού προηγήθηκε συκοφάντησή μου, αποκλεισμός από κρατικήTV.”


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.