“Πλημμύρισε” από τουριστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη – Διαμαρτυρία με κόρνες και μαύρα πανιά


Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν το πρωί της Δευτέρας τουριστικά λεωφορεία, με τους οδηγούς τους να διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου τους λόγω της πανδημίας.

Με κόρνες και μαύρα πανιά στους καθρέπτες των λεωφορείων, διαμαρτυρήθηκαν για τις σοβαρές επιπτώσεις που έφεραν στον κλάδο τους οι περιορισμοί λόγω του Covid.

Όπως λένε ιδιοκτήτες και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, ο κλάδος τους έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία δύο χρόνια, με την πολιτεία να μην έχει λάβει κανένα μέτρο για τη στήριξή τους.


Οι ίδιοι ζητούν την άμεση οικονομική ενίσχυση από το κράτος αλλά και το πάγωμα των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορές για την περίοδο της πανδημίας αφού όπως καταγγέλλουν, τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να βεβαιώνονται οι οφειλές αυτές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο thestival, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου, ο ΚΑΔ των τουριστικών λεωφορείων δεν έχει ενταχθεί ούτε στα τελευταία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε αναστολές εργασίας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε λάβει από το κράτος μόνο 3.500 ευρώ. Δεν φτάνουν ούτε για ένα εξάμηνο της ασφάλειας ενός λεωφορείου», υπογράμμισε ο κ. Πεζίκογλου.


«Είμαστε σταματημένοι εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουμε καμία στήριξη. Έχουν απαξιώσει πλήρως τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων», δήλωσε στο thestival ο Πρόεδρος Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης.

Η πορεία των τουριστικών λεωφορείων ξεκίνησε από τη Θέρμη. Τα λεωφορεία θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξουν στον Λευκό Πύργο. Μικρός αριθμός λεωφορείων θα κινηθεί προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου οι οδηγοί να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.