Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι


«Μόνο αρνητικά μας έχει εκπλήξει ο κορωνοϊός, άρα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έθεσε ένα τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι θα τεθούν εκτός ΕΣΥ από τις 31 Μαρτίου.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας», είπε,

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Άρα, αυτή την στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος που δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση. Συνολικά έχει δοθεί μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν έχουν κάνει, συνολικά έως τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση στη κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Ως υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί, γιατί θέλω να είμαι τελείως ανοιχτός, ότι η θέση του υπ. Υγείας που έχει εισηγηθεί είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά, δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Πλεύρης απάντησε: Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληρεί τα τυπικά προσόντα – άρα «δεν τίθεται απόλυσης, αλλά ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Σε παρόμοια ερώτηση, διευκρίνισε: «Είτε θα υπάρχει παράταση αναστολής είτε θα υπάρξει ρύθμιση που θα λέει ότι αν δεν έχεις εμβολιαστεί θέτεις τον εαυτό σου εκτός ΕΣΥ»

Πρόσθεσε δε ότι «το 96% είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί στο σύστημα Υγείας».

Διευκρίνισε δε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν έχει προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.