Δύο 30χρονοι νεκροί, μετά από το εμβόλιο της Moderna στην Ιαπωνία. Πιθανότητα μολυσμένης παρτίδας.



Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας της χώρας, οι δόσεις που τους χορηγήθηκαν ήταν από φιαλίδια, τα οποία η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη 26/8 πως ανακαλούνται, καθώς υπήρξαν αναφορές στην τοπική εταιρεία διανομής, Takeda Pharmaceutical, για προσμείξεις σε κάποια από αυτά, μία και πλέον εβδομάδα από τη στιγμή που έγινε η διανομή τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία αποφάσισε  να προχωρήσει στην αναστολή της χορήγησης 1,63 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της Moderna που είχαν αποσταλεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την χώρα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αμερικανική εταιρεία είχαν υποστηρίξει πως «δεν εντοπίστηκαν ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας» και ότι η αναστολή χορήγησης των δόσεων είχε «προληπτικό χαρακτήρα».

Ο καθένας από τους δύο άντρες είχε λάβει μια δόση που προέρχονταν από κάποια από τις τρεις παρτίδες που ανακλήθηκαν την Πέμπτη, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Η ακριβής αιτία των θανάτων τους, πάντως, διερευνάται. Όσον αφορά στη μόλυνση των φιαλιδίων, πιστεύεται, ότι οφείλεται σε μεταλλικά σωματίδια, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK, επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.