Βραβείο από τη Γερμανία σε Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών



Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ καλούνται, σήμερα, να παραλάβουν το φετινό Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας για τη «διπλωματική τους δεξιοτεχνία» στη Συμφωνία των Πρεσπών και για τη συμβολή τους στη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Εταιρίας για τη Βεστφαλία Ράινχαρντ Τζίνκαν αιτιολόγησε την απονομή, λέγοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έλυσε μία διαμάχη δεκαετιών γύρω από την ονομασία, δημιούργησαν ένα έργο διπλωματικής δεξιοτεχνίας και συνέβαλαν καθοριστικά στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων».
Η Deutsche Welle σε σχόλιό της για τη βράβευση των ιθαγενών πολιτικών, στο οποίο, μάλιστα, επιφυλάσσει ειδική μνεία στον ρόλο Τσίπρα, «και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, αλλά ιδιαίτερα ο Έλληνας, έθεσαν την πολιτική λογική πάνω από την προσωπική τους καριέρα, χωρίς να λαμβάνουν υπ̕ όψιν την παραμονή στα αξιώματα. Χωρίς τον Τσίπρα και τον Ζάεφ, η διένεξη για τη ονομασία δεν θα είχε τελειώσει και η μακροχρόνια διαμάχη για το όνομα θα μπορούσε να συνεχίσει την αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής των Βαλκανίων».
Οι Γερμανοί σημειώνουν ότι το βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες-πρότυπα για την Ευρώπη, όπως οι Χέλμουτ Κολ, ο Κόφι Ανάν και ο Χέλμουτ Σμιτ, αλλά και τον κόσμο, για το έργο τους υπέρ της ειρήνης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.