Ο ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ANTIVARIOUS ΤΖΟΝ ΜΑΚΦΪ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 


Ο μεγιστάνας των λογισμικών antivarious και γνωστός ακτιβιστής Τζον Μακφϊ αυτοκτόνησε σε φυλακή υψίστης σημασίας στην  Βαρκελώνη..

 Ο Μακφϊ είχε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για φοροδιαφυγή στο Τενεσσί καθώς επίσης και κατηγορίες για υπόθεση απάτης με κρυπτονομίσματα στην Νέα Υόρκη.Το σπίτι του όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα γιώτ.

Πολλοί αναφέρουν ότι ο θάνατός του δεν ήταν τυχαίος αφου συνέβη μετά το πράσινο φως της Ισπανίας για την έκδοσή του στις ΗΠΑ,Επίσης υπάρχουν παλαιά tweets του ίδιου με τα οποία προειδοποιούσε τους ακολούθους του ότι, αν ποτέ μάθαιναν ότι αυτοκτόνησε, να μην το πιστέψουν. «Να ξέρετε ότι αν ποτέ κρεμαστώ, όπως ο (Αμερικανός παιδόφιλος) Τζέφρι Επστάιν, δεν θα ευθύνομαι εγώ», φέρεται να είχε γράψει παλιότερα στο Twitter.
Υπάρχουν και μυνήματα στα tweets  από το 2019όπου ανέφερε ότι λαμβάνει έμμεσα μηνύματα από την αμερικανική κυβέρνηση ότι τον θέλει νεκρό, σχεδιάζοντας να τον δολοφονήσει με τρόπο που να φανεί ως αυτοκτονία.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν φυγάς και ο ίδιος σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι "Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκδίδει εκείνους που κατηγορούνται για μη βίαια εγκλήματα σε ένα δικαστικό σύστημα τόσο άδικο - και ένα σύστημα φυλακής τόσο σκληρό - που οι γεννημένοι εκεί θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να υπόκεινται σε αυτό"



Η σύλληψή του έγινε στις 3 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, ενώ ήταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με βρετανικό διαβατήριο, είχε πει ισπανική αστυνομική πηγή.

O Μακάφι είχε γεννηθεί στο Γκλόστερσαϊρ της Αγγλίας και είχε εργαστεί για τις NASA, Xerox και Lockheed Martin πριν λανσάρει το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο antivirus (McAfee VirusScan), το 1987. Πούλησε την εταιρεία του στην Intel το 2011, και έκτοτε δεν είχε εμπλοκή στον χώρο. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα φέρει ακόμα το όνομά του, με 500 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ο πελάτης του θα μπορούσε να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του, αλλά δεν άντεχε τη φυλακή. Το 2019 είχε δηλώσει πως δεν είχε πληρώσει φόρο εισοδήματος στις ΗΠΑ για οκτώ χρόνια για ιδεολογικούς λόγους.
mcafee-fylaki-44

Την ίδια χρονιά έφυγε από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τη δίκη, και έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα τεράστιο γιοτ με την τότε σύζυγό του, τέσσερα σκυλιά, δύο φρουρούς ασφαλείας και επτά άτομα προσωπικό.

Είχε προσφερθεί να βοηθήσει την Κούβα να αποφύγει ένα αμερικανικό εμπορικό εμπάργκο χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα και είχε επιδιώξει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ με το «Ελευθεριακό Κόμμα» (Libertarian Party). Το 2018 είχε υποστηρίξει ότι έχει αποκτήσει 47 απογόνους.

Ο ίδιος είχε ζήσει αρκετά χρόνια στο Μπελίζ, και ετράπη σε φυγή όταν η αστυνομία θέλησε να τον ανακρίνει για τον φόνο ενός γείτονα το 2012. Δήλωνε ένθερμος χρήστης του Twitter με ένα εκατομμύριο followers, καθώς και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων, είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube το 2013, όπου, χρησιμοποιώντας ύβρεις, αναφερόταν κοροϊδευτικά στη δυσκολία της απομάκρυνσης του λογισμικού που έφερε το όνομά του από τους υπολογιστές. Το 2019 είχε χαρακτηρίσει τη φορολόγηση «παράνομη» στο Twitter, και την ίδια χρονιά είχε τεθεί για λίγο υπό κράτηση στη Δομινικανή Δημοκρατία επειδή φερόταν να είχε φέρει όπλα στη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια είχε επανειλημμένως υποστηρίξει ότι υπήρχε συνωμοσία σε βάρος του, ωστόσο η ισπανική εφημερίδα «El Pais» γράφει ότι το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι διωκόταν για πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους.

Σύμφωνα με την αμερικανική Δικαιοσύνη, ο Τζον Μακάφι φέρεται επίσης να είχε κρύψει περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα γιοτ και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.