Και οι σχολές οδηγών κατά της κυβέρνησης των lockdowns: Εντυπωσιακή αυτοκινητοπομπή στο ΣύνταγμαΠορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας εκπαιδευτές οδήγησης και σχολές οδηγών. Στο Σύνταγμα μάλιστα, βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών όπου και παρέδωσαν ψήφισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 300 οχήματα ξεκίνησαν από του Παπάγου και έφτασαν μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Η διαμαρτυρία έγινε χωρίς να κλείσει κανένας δρόμος. Οι εκπαιδευτές οδήγησης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι σχολές οδήγησης παραμένουν κλειστές λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Πάτρα: Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα όπου σύμφωνα με το tempo24.news οι ιδιoκτήτες σχολών οδηγών μετέφεραν με ψήφισμα στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι επαγγελματίες έφτασαν με τα οχήματά τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Στη χώρα μας το 70 % περίπου των σχολών οδήγησης, δηλαδή 1.750 σχολές είναι σε πλήρη αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου 2020.

Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται στην απόλυτη απόγνωση και τονίζουν ότι τα μέτρα στήριξης είναι ανεπαρκή.

Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 25 % – 30 %, δηλαδή περίπου 750 σχολές, υπολειτουργούν.

Κινητοποίηση εκπαιδευτών οδήγησης και στα Χανιά

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου τους ζήτησαν σήμερα εκπαιδευτές οδήγησης στα Χανιά. Στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους έξω από τη Διεύθυνση Μεταφορών Χανίων και στην συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της πόλης, με κατάληξη το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας στην περιοχή των δικαστηρίων και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι σχολές οδήγησης και στα Χανιά έχουν αναστείλει εδώ και τέσσερις μήνες τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Στα Χανιά δραστηριοποιούνται 28 σχολές οδηγών και όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο εκπαιδευτής οδήγησης Ευτύχης Καραγιαννάκης, «τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά. Σήμερα κινητοποιηθήκαμε ως εκπαιδευτές οδήγησης. Είμαστε κλειστά από τις 6 Νοεμβρίου, οι σχολές δεν δουλεύουν και αυτό που ζητάμε είναι να επωφεληθούμε και εμείς από μέτρα στήριξης που δόθηκαν σε άλλους κλάδους».

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές οδήγησης, ο κλάδος αντιμετωπίζει τα τελευταία έξι χρόνια πολλά προβλήματα, τα οποία μετά από πέντε μήνες απραγίας έγιναν περισσότερα, ενώ στα Χανιά ποσοστό 60% των σχολών οδήγησης έμεινε εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Όπως τόνισε ο εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Γαϊτανόπουλος, «ζητάμε τη στήριξη της πολιτείας σεβόμενοι την πανδημία. Καταλαβαίνουμε και στεκόμαστε δίπλα στα μέτρα, αλλά μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να ζούμε τις οικογένειες μας χωρίς να δουλεύουμε. Ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, βρίσκεται σε δεινή θέση».
 https://crashonline.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.