Σε μήνυση προχωρά η οικογένεια του βρέφους που πέθανε στο Παίδων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οικογένεια του βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή στο Παίδων, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό. 
Η γιαγιά του παιδιού, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της οικογένειας, υπέλαβαν σήμερα το πρωί τη μηνυτήρια αναφορά. 

Το μωρό κατέληξε μετά από έναν μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. 

Ειδικότερα, νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με σύνδρομο το οποίο συνδέεται με την Covid-19 και κατέληξε το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Το βρέφος, ειδικότερα, έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορονοϊό και είχε διασωληνωθεί όταν ήταν 17 ημερών. 

Η οικογένεια, με τη μήνυσή της, ζητά από την δικαιοσύνη να διερευνήσει το κατά πόσο προκύπτει ιατρική αμέλεια στον θάνατο του παιδιού.

Επίσης, ζητούν να μάθουν εάν έλαβε την κατάλληλη φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή.

«Η οικογένεια θεωρεί ότι υπάρχουν παραλήψεις»

Ο κ. Αντώνης Σακαρούδης, δικηγόρος της οικογένειας, ενημέρωσε πως κατατέθηκε η «μηνυτήρια αναφορά και περιμένουμε από τη εισαγγελία να διατάξει την έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες των ιατρών που παρακολουθούσαν το παιδί».
Σε δηλώσεις του ο κ. Σακαρούδης τόνισε πως δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα αναφορικά με το περιεχόμενο της μήνυσης, ωστόσο τόνισε πως η οικογένεια πιστεύει ότι υπήρξαν παραλήψεις.

«Η οικογένεια ζητά τις αιτίες του θανάτου και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θεωρεί ότι υπάρχουν παραλήψεις, θέλουμε να δούμε εάν υπάρχει ιατρική αμέλεια».

sputniknews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.