Στη Βουλή η ΑΜΚ της Πειραιώς - Ενημέρωση από Σταϊκούρα και τραπεζικά στελέχη


Η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων θα γίνει την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021.


Στη Βουλή αναμένεται να έρθει τις επόμενες μέρες το θέμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έχει ανάψει και πολιτικές φωτιές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει το θέμα, διερωτώμενος αν αυτή τη στιγμή, που η μετοχή της τράπεζας είναι σε κάμψη, γεννάται η αναγκαιότητα για μια τέτοια κίνηση που μπορεί να έχει συνέπειες για τους μικρομετόχους.

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων θα γίνει την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00, στην Αίθουσα Γερουσίας, με τα μέλη της Επιτροπής να ενημερώνονται από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη συνεδρίαση θα κληθούν να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Ανδρέας Βερύκιος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, σε συνομιλία με το Reader.gr διερωτούνταν, αν στη συνεδρίαση θα προσέλθει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, δια του διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου, έχει ζητήσει απευθείας συνάντηση και ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΤΧΣ Ανδρέα Βερύκιο. Άλλο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, δε, έλεγε ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες, προκειμένου οι μικρομέτοχοι της τράπεζας να έχουν προτεραιότητα στην ΑΜΚ, σε αντίθεση με την προηγούμενη ΑΜΚ της τράπεζας στο τέλος του 2015.

https://www.reader.gr/

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.