"Ντρίπλα" των μετόχων της τυροκομικής Όμηρος

 

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στην ίδρυση νέας εταιρείας, με τον ίδιο διακριτικό τίτλο, προχώρησαν  πριν από λίγες ημέρες οι βασικοί μέτοχοι της Όμηρος Βιομηχανία Γάλακτος που κατηγορείται ότι νοθευμένη φέτα που εντοπίσθηκε σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της.

Κάτι που πάντως ενώ αρχικά φάνηκε να διαψεύδουν οι μέτοχοι της Όμηρος Βιομηχανίας Γάλακτος, τελικά επιβεβαιώνει και από τους μετόχους της, όμως το αντικείμενο της νέας εταιρείας -όπως υποστηρίζουν- δεν θα είναι το ίδιο με τις εργασίας της Όμηρος Βιομηχανίας Γάλακτος.

Από έγγραφο που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) προκύπτει όμως πως στη νέα εταιρεία με την επωνυμία Όμηρος ΑΕ, βασικοί μέτοχοι της είναι ο Γεώργιος Γιαννίτσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Όμηρος Βιομηχανίας Γάλακτος, ο οποίος ελέγχει το 50,01% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας και η Ευθυμία Γιαννίτση κάτοχος του υπόλοιπου 49,99% η οποία επίσης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Όμηρος Βιομηχανίας Γάλακτος.

Η νέα εταιρεία, συστάθηκε στις 22 Μαρτίου με την επωνυμία "ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε.", δηλαδή μεσούσης της κρίσης που ξέσπασε με τη νοθευμένη φέτα που βρέθηκε στα ράφια γνωστής αλυσίδας discount στη Γερμανία.

Η έδρα της νέας αυτής εταιρείας βρίσκεται στον Δήμο Τρικκαίων, και σκοπός της είναι η παραγωγή τυριού και τυροπήγματος (πηγμένου γάλακτος για τυρί), χονδρικό εμπόριο τυριού και τυροπήγματος.

Το μετοχικό κεφάλαιο είναι 30.000 ευρώ και το πρώτο διοικητικό της συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Γιαννίτση, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη τους κ.κ. Ευθυμία Γιαννίτση, Αγγελική Γιαννίτση, και Χρήστο Γιαννίτση. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είναι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Όμηρος Βιομηχανίας Γάλακτος.

Η τελευταία, ιδρύθηκε το 2012 και το 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 26,721 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 13,08% σε σχέση με το 2018 ενώ τα καθαρά της κέρδη υπερδιπλασιάσθηκαν στα 3,274 εκατ. ευρώ από 1,46 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται.

Για το μείζον θέμα με τη νοθευμένη φέτα για το οποίο ελέγχεται, η  Όμηρος Βιομηχανίας Γάλακτος με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι πρόκειται για βιομηχανικό λάθος συσκευασίας του προϊόντος και ότι έχει ανακαλέσει την προβληματική παρτίδα.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία σημειώνει ότι με την εφαρμογή συστημάτων οργάνωσης και διαχείρισης ποιότητας και με συνεχείς αυστηρούς ελέγχους αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες γαλακτοβιομηχανίες εντός και εκτός συνόρων.

Τονίζει επίσης πως συνεργάζεται με περισσότερες από 450 πιστοποιημένες φάρμες της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και προσφάτως και της Αιτωλοακαρνανίας και 1.800 κτηνοτρόφους συλλέγει καθημερινά φρέσκο γάλα στις εγκαταστάσεις της, οι οποίες μάλιστα αυτή τη στιγμή εκσυγχρονίζονται και επεκτείνονται με την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου και συνολικές επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Και καταλήγει στην ανακοίνωση της πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Υπουργείο και στις αρμόδιες αρχές ότι θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις αναφορικά με το ζήτημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αφήνει επίσης αιχμές ότι πίσω από τη "σκόνη” που έχει σηκωθεί, κρύβονται ανταγωνιστές της.

https://www.capital.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.