Μέχρι και η ΕΕ «απηύδησε» με τα lockdown - Ζητά τεκμήρια για τους περιορισμούς στα σύνορα


Μέχρι και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της με τα συνεχόμενα lockdown στις περισσότερες χώρες και ακόμη περισσότερο με τους περιορισμούς στα σύνορα, που δεν επιτρέπουν την ομαλή κίνηση πολιτών και εμπορίου.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε ότι έχει δοθεί περιθώριο 10 ημερών στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σουηδία για να αιτιολογήσουν τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει, οι οποίο όπως ανέφερε "έχουν πάει πολύ μακριά”.

"Είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε σε μια συντονισμένη προσέγγιση όλων των μέτρων που λαμβάνονται σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Ρέιντερς.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι, χωρίς μια συντονισμένη προσέγγιση που να περιλαμβάνει και τα 27 κράτη μέλη, "διακινδυνεύουμε τον κατακερματισμό και τη διατάραξη της ελεύθερης κυκλοφορίας και των εφοδιαστικών αλυσίδων - κάτι που έχουμε ξαναδεί τις τελευταίες εβδομάδες”.

Ο υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα της Γερμανίας Μάικλ Ροθ υπεραμύνθηκε της απόφασης της χώρας του για αυστηροποίηση των περιορισμών στα σύνορα επικαλούμενος τις εστίες πιο μεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού στις γειτονικές χώρες.

"Αυτά τα μέτρα προφανώς ασκούν τεράστια πίεση στις παραμεθόριες περιοχές, στους μετακινούμενους και στις μεταφορές αγαθών καθώς και στην ενιαία αγορά, αλλά η προστασία των πολιτών μας είναι υψίστης σημασίας”, δήλωσε πριν από τη συνάντησή του με ομολόγους του της ΕΕ.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.