Στις 16 Μαΐου ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας
Για τις 16 Μαΐου 2021 έχει προγραμματιστεί ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλογενείς αλλοδαπούς.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής αναμένεται να ανοίξει στο προσεχές διάστημα, ενώ αναρτήθηκε στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών η Τράπεζα Θεμάτων με τις ερωτήσεις που θα κληθούν να απαντήσουν οι υποψήφιοι.

Με το νέο αυτό εξεταστικό σύστημα, που στηρίζεται στο πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτούν το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που είναι απαραίτητο για την κτήση της ιθαγένειας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του Π.Ε.Γ.Π. μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

Μέσα από την προκαθορισμένη ύλη που περιλαμβάνεται στην Τράπεζα Θεμάτων θα αντλεί η Επιστημονική Επιτροπή του Π.Ε.Γ.Π. τα θέματα της κάθε εξεταστικής περιόδου.

Η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

Αφού αποκτήσει το Π.Ε.Γ.Π., ο αιτών θα περνάει στο στάδιο της συνέντευξης από τριμελή επιτροπή εισηγητών των Διευθύνσεων Ιθαγένειας για να διαπιστωθεί η κοινωνική και οικονομική του ένταξη. Οι κανόνες διεξαγωγής των συνεντεύξεων αυτών θα ακολουθούν πρότυπο εγχειρίδιο που εκπονείται από μικτή ομάδα στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

https://www.cnn.gr

 Σ.Σ  ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΙ "ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ"" ΜΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;;; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ Κ ΤΗΝ ΑΑΛΛΑΓΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΑΥΤΩΝ Κ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ,,

ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Κ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕς ΤΟΥΣ...

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,,,

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ

ΝΑΤΑΣΑ

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.