Επεισόδια ΑΠΘ: Μήνυση κατά αστυνομικών από φοιτητή που τραυματίστηκε


Μήνυση κατά των αστυνομικών σκοπεύει να κάνει ο ένας εκ των 31 συλληφθέντων στα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο οποίος τραυματίστηκε.

Τις αστυνομικές αρχές θα μηνύσει ένας από τους 23 συλληφθέντες στα επεισόδια στο ΑΠΘ, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. 

Ο νεαρός, μιλώντας στο grtimes.gr, ενώ έβγαινε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία χωρίς λόγο μπήκε στην κατάληψη και επιτέθηκε στους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

«Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Λευτέρης Στεργίου φοιτητής και εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο μάτι.
Παράλληλα, ο συνήγορός του Βασίλης Τομπουλίδης τόνισε πως θα μηνύσουν τους αστυνομικούς που του επιτέθηκαν.

«Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτίριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις».
Τέλος κάνει γνωστό πως θα ζητήσουν δικαστική εξέταση και για τις συνθήκες κράτησης αλλά και για τα μέτρα κατά της COVID που δεν τηρήθηκαν στο δικαστήριο.

sputniknews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.