Αθηνά Λινού / Υπάρχει έλλειψη διαφάνειας σε τεστ και κρούσματα


Η ανακρίβεια στον αριθμό των κρουσμάτων και η αναξιοπιστία των rapid καθιστούν δύσκολη την ανάγνωση της επιδιομιιολογικής κατάσταση, επισημαίνει η επιδημιολόγος
«Υπάρχει έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή» αποκάλυψε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Η ίδια προχώρησε και σε μία ανησυχητική εκτίμηση ότι «ούτε τα μέλη της επιτροπής (λοιμωξιολόγων) έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ».

Μιλώντας στον Alpha 98,9 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ναι μεν είναι περισσότερα τα rapid που γίνονται αλλά η αξιοπιστία τους είναι πολύ μικρότερη και αυτό πλήττει την αξιοπιστία των επιδημιολογικών προβλέψεων.

«Είναι δύσκολο να αναγνώσεις την τωρινή κατάσταση της πανδημίας. Έχουμε αλλαγή στον τρόπο που γίνονται τα τεστ. Ενώ τον Δεκέμβριο είχαμε αυξανόμενα τα μοριακά, τώρα έχουν μειωθεί δραματικά και είναι πολύ αυξημένα τα rapid. Είναι πιο εύκολα μεν αλλά με πολύ μικρότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα», εξήγησε η Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ εκτιμά ότι η μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων στα νούμερα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αφορά το διάστημα έναν μήνα πριν και όχι τις ημέρες των εορτών.

«Είναι πιθανόν να έχουμε ανεπάρκεια ενημέρωσης και να μην μπορούμε να πάρουμε ή να άρουμε μέτρα. Θα ήταν σημαντικό να είχαμε όλη αυτή την πληροφορία», ανέφερε και θύμισε την περίπτωση του lockdown στον Ασπρόπυργο, είπε: «Για παράδειγμα, μια πληροφορία για τον Ασπρόπυργο αναφέρει ότι τα κρούσματα δεν προήλθαν από τους κατοίκους, αλλά από τους εργαζόμενους στη (βιομηχανική) περιοχή. Δηλαδή, ο τρόπος που μετέβαιναν στην περιοχή ήταν επικίνδυνος, άρα θα έπρεπε ο εργοδότης να βρει τρόπο μεταφοράς τους».


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.