Ξεκίνησε η επιχείρηση διανομής εμβολίου στις ΗΠΑ


Νταλίκες φορτωμένες με κοντέινερ μεγέθους βαλίτσας, που περιέχουν το εμβόλιο κατά του Covid-19, αναχωρούν σήμερα το πρωί από την εγκατάσταση παραγωγής της Pfizer Inc στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν,  αρχίζοντας τη μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη επιχείρηση διανομής εμβολίου που έχει γίνει ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μαίνεται ο ιός.

Μία ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, η μεταφορά χιλιάδων δόσεων του εμβολίου βρίσκεται ήδη στο δρόμο με την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία (US Marshals Service) να συνοδεύει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα φορτία από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

«Περάσαμε μήνες συζητώντας με αξιωματούχους της Operation Warp Speed (Επιχείρηση Ταχύτητα του Φωτός) και με πελάτες μας στον υγειονομικό τομέα για την αποτελεσματική επιμελητειακή υποστήριξη του εμβολιασμού και ήρθε η ώρα για να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο», δήλωσε χθες, Σάββατο, ο Γουές Γουίλερ, πρόεδρος της UPS Healthcare.

Τα πακέτα της Pfizer, βρίσκονται σε ξηρό πάγο για να παραμένουν τα εμβόλια στην κατάλληλη θερμοκρασία. Μέσα στα πακέτα περιέχονται 4.875 δόσεις και κατά το πρώτο στάδιο του ταξιδιού τους θα ταξιδέψουν από το Καλαμαζού, αεροπορικώς, προς το Λούισβιλ του Κεντάκι και στο Μέμφις του Τενεσί αντιστοίχως.

Από εκεί θα μεταφερθούν με φορτηγά ή αεροπορικώς σε εγκαταστάσεις κοντά στα 145 σημεία στις ΗΠΑ, όπου έχει προγραμματισθεί να παραληφθούν άμεσα οι πρώτες δόσεις.



Διανομείς της UPS και της FedEx, οι οποίοι μπορεί επίσης να μεταφέρουν δώρα για τις γιορτές και άλλα πακέτα, θα παραδώσουν πολλές από τις «βαλίτσες» με το εμβόλιο αύριο, Δευτέρα, σε υγειονομικό προσωπικό. Το φορτίο αυτό είναι το πρώτο από τα τρία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι οίκων ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν. Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται στους 70 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Οι UPS και FedEx δίνουν στο εμβόλιο πρώτη προτεραιότητα, έχοντας κρατήσει χώρο γι' αυτό σε αεροπλάνα και φορτηγά σε μια περίοδο που η πανδημία και το ηλεκτρονικό εμπόριο, που συνδέεται με τις γιορτές του τέλους της χρονιάς, δημιουργούν περισσότερη ζήτηση για μεταφορές απ' όση μπορούν να διαχειριστούν οι εταιρείες μεταφορών.



Αμφότερες οι εταιρείες έχουν πείρα στη διαχείριση ευαίσθητων ιατρικών προϊόντων και θα παρακολουθούν κάθε φορτίο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του.

 ΑΠΕΜΠΕ


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.