Έκλεισε η επενδυτική συμφωνία ΕΕ - Κίνας


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την επενδυτική συμφωνία της ΕΕ με την Κίνα που θα παράσχει στις ευρωπαϊκές εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στις κινεζικές αγορές.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την επενδυτική συμφωνία ξεκίνησαν το 2014 αλλά επιταχύνθηκαν το τρέχον έτος και σήμερα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχε από κοινού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας είχε επίσης χωριστή επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η επενδυτική συμφωνία αποτελεί μέρος της νέας σχέσης που επιδιώκει να οικοδομήσει η ΕΕ με την Κίνα, την οποία το μπλοκ θεωρεί εταίρο αλλά και συστημικό αντίπαλο.

Στο πλαίσιο της επενδυτικής συμφωνίας, η οποία πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο έως ότου τεθεί σε ισχύ, θα επιτραπεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες να επενδύσουν σε νέους τομείς, ενώ θα αρθούν και ορισμένες προϋποθέσεις για τη σύσταση κοινοπραξιών μεταξύ ευρωπαϊκές και κινεζικών επιχειρήσεων.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τη διαφάνεια όσον αφορά τις επιδοτήσεις κινεζικές επιχειρήσεις αλλά και να απαγορεύσει στις κρατικές εταιρείες να κάνουν διακρίσεις σε βάρος ξένων επενδυτών.

https://www.capital.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.