Ασπρόπυργος: Πρώτο βήμα για το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού (video)

Θα δημιουργηθούν 12 πτέρυγες με κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων

Τα… θεμέλια για το νέο υπερσύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού, μπήκαν σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, στις 10.30 το πρωί έγινε το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών με την πρώτη κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, σε μια ειδική εκδήλωση, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων και σύμφωνα με το πλάνο θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο!

Πολύ σημαντική, εξάλλου, είναι και η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.
                         

https://www.newsbreak.gr/

 

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.