Γεμίσαμε ανεξάρτητες αρχέςΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ. ΤΩΡΑ Η ΑΠΑ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!!!

Ανεξάρτητη Αρχή που θα ασκεί τις ρυθμιστικές, κανονιστικές και εποπτικές αρμοδιότητες στον τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, αποκτά η Ελλάδα με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η χώρα μας κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών αποκτά την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), με την οποία διαχωρίζεται ο πάροχος από τον ελεγκτή των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας, καλύπτοντας τα κενά του προηγούμενου ρυθμιστικού πλαισίου.

Αυτό θα αποτρέψει την Ελλάδα από τον κίνδυνο της επιβολής κυρώσεων όπως ο υποβιβασμός των αεροδρομίων της από την EASA, κάτι που όπως εξηγούν στο υπουργείο, θα ήταν καταστροφικό για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία, ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο λόγω των μεγάλων επιπτώσεων της πανδημίας.

Η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής ξεκίνησε το 2016 κατόπιν ισχυρών πιέσεων από τους θεσμούς και με το νόμο 4427 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη δημιουργία της ΑΠΑ και τη μετατροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε φορέα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας.


Στις αρχές του χρόνου, επαναπροκηρύχθηκε και η θέση Διοικητή ΑΠΑ και την 1η Σεπτεμβρίου νέος Διοικητής ανέλαβε ο δρ. Χρήστος Τσίτουρας.

Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Αεροπορίας, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή, εποπτευόμενη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και θα έχει δική της νομική και λειτουργική ανεξαρτησία, καθώς και διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η διοίκησή της θα συγκροτείται από τον Διοικητή και το Εκτελεστικό της Συμβούλιο ενώ τα έσοδά της θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα τέλη αεροδρομίων.

Παράλληλα, αναμορφώνεται θεσμικά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ως Πάροχος, και επαυξάνεται η διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, καθώς θα αποτελεί πλέον Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αντί για δημόσια υπηρεσία.

Επίσης, επανέρχεται στην αρμοδιότητα της ΥΠΑ η Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας. Με το νόμο η ΣΠΟΑ προβλέπονταν να λειτουργεί στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής. Πλέον θα λειτουργεί ως οργανική μονάδα επιπέδου Διεύθυνσης υπό τον διοικητή της ΥΠΑ.

Η νέα Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα αποτελέσει καθολικό διάδοχο στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τόσο του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.