Έρευνα: Τεστ για τον κορωνοιό μπορεί να δείχνουν λανθασμένα αποτελέσματα

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως τεστ για κορονοϊό μπορεί να δώσει λανθασμένη θετική διάγνωση χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης.
Στο συμπέρασμα πως ορισμένες εξετάσεις για κορονοϊό, μπορεί να εντοπίζουν «νεκρά ίχνη» από μολύνσεις που είχαν γίνει προ εβδομάδων, με αποτέλεσμα να βγαίνουν λανθασμένα θετικά αποτελέσματα και να διογκώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, κατέληξε μελέτη επιστημόνων.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Κέντρου Ιατρικης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, διαπιστώνοντας πως υπάρχει κίνδυνος «λανθασμένων θετικών» αποτελεσμάτων, εξαιτίας του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων για τον κορονοϊό.

Τα λανθασμένα αποτελέσματα
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως, αν και υπήρχαν άτομα μολυσμένα με τον κορονοϊό για περίπου μία εβδομάδα, ένα τεστ που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση της νόσου μπορεί να δώσει θετική διάγνωση ακόμα και μετά από εβδομάδες μετά την ανάρρωση του ασθενούς.


Η ομάδα εξέτασε 25 μελέτες σχετικά με το ευρέως χρησιμοποιούμενο τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης, το οποίο χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει εάν κάποιος έχει τον ιό στο σύστημά του. Κατά τη διαδικασία αυτή, λαμβάνεται ένα δείγμα από DNA ή γενετικού υλικού, το οποίο αυξάνεται, για να μπορέσει να εξεταστεί.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές μπορούν να ενισχύσουν το γενετικό υλικό του κορονοϊού που δεν είναι βιώσιμος ιός και δεν είναι πλέον ικανός να προκαλέσει μόλυνση.

Κίνδυνος να απομονωθούν άτομα ή κοινότητες που δεν είναι μολυσματικές
Ο καθηγητής Καρλ Χένεγκαν, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος αν αυξηθούν οι εξετάσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, να αυξηθεί και ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της δειγματοληπτικής «μόλυνσης», γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει στάσιμος.

«Συγκεντρώνονται πολλές αποδείξεις, που δείχνουν πως ένα μεγάλο μέρος «νέων» ήπιων περιστατικών και ανθρώπων που επανεξετάζονται μετά από καραντίνα ή έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, δεν είναι μολυσματικοί, αλλά απλώς πρόκειται για αβλαβή σωματίδια του ιού, τα οποία το ανοσοποιητικό τους σύστημα τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά», έγραψε στο περιοδικό Spectator.
Ο καθηγητής Χένεγκαν δήλωσε πως, απαιτείται «διεθνής προσπάθεια» για την αποφυγή «των κινδύνων απομόνωσης μη μολυσματικών ανθρώπων ή ολόκληρων κοινοτήτων».

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.