Υποψήφιος ¨ΠτΔ¨στα κατεχόμενα ο ένας από τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ

φώτο https://tourkikanea.gr/

Την «υποψηφιότητά» του για την καρέκλα του κατοχικού ηγέτη υπέβαλε την Παρασκευή, εκτός από τους Ακιντζί, Ερχιουρμάν, Τατάρ, Ντενκτάς κι άλλους, ο Ερχάν Αρικλί. Μέλος της ψευδοβουλής, πρόεδρος του κόμματος των εποίκων, ο Αρικλί είναι γνωστός για την ακραία δράση του στα κατεχόμενα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, παρά το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Ως γνωστόν, ο Αρικλί είχε τότε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των δολοφόνων του, που μαζί με Τουρκοκύπριους και έποικους επιτέθηκαν στους μοτοσυκλετιστές με σκοπό να σκοτώσουν.

Εναντίον του είχε εκδοθεί τότε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ωστόσο έμεινε στα ράφια, με τέσσερις κυβερνήσεις και τρεις Γενικούς Εισαγγελείς να αγνοούν το αίτημα της οικογένειας για δικαίωση της θυσίας του 24χρονου Τάσου. Το ίδιο συνέβη και με τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού, τέσσερις μέρες μετά από τον Τάσο.

Ο Κενάν Ακίν, πρώην στρατιωτικός των κατοχικών δυνάμεων, διατελέσας «υπουργός» του ψευδοκράτους και μέλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, απολαμβάνει την παρανομία και τη βρωμιά που εδραιώνεται στα κατεχόμενα.

Με την «επανεμφάνιση» του Αρικλί, δημιουργείται η αφορμή ή η προϋπόθεση για την Κυπριακή Δημοκρατία να εξιλεωθεί για την εγκληματική αδιαφορία 24 και πλέον χρόνων. Οφείλει είτε να επανεκκινήσει τις διαδικασίες για έκδοση των δολοφόνων, είτε να απαντήσει γιατί αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της δικαιοσύνης. Ήταν και τούτο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης;

ΑΛ.ΜΙΧ.

https://tourkikanea.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.