Ο νέος κορονοϊός ίσως να μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο - Χαμηλός ο κίνδυνος μέχρι τώρα


Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για μετάδοση του νέου τύπου κορονοϊού που έχει εντοπιστεί στην Κίνα από άνθρωπο σε άνθρωπο, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής Γουχάν δεν μπορούν να αποκλείσουν και αυτή την πιθανότητα, όπως ανακοίνωσαν.
Η μετάδοση του νέου κορονοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι μια πιθανότητα που δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κινεζικής επαρχίας Γουχάν, μολονότι δεν υπάρχουν ακραίες αποδείξεις γι' αυτό.

Ειδικότερα, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση:
«Οι δοκιμές δεν έχουν βρει καμία σαφή ένδειξη για τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο αυτή τη στιγμή. Δεν αποκλείεται η δυνατότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά ο κίνδυνος μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σχετικά χαμηλός».
Ανάμεσα σε 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα, υπάρχουν άνθρωποι της ίδιας οικογένειας: ένας σύζυγος που εργάζεται σε τοπική ψαραγορά -η ύποπτη εστία του ιού- και, στη συνέχεια, μια σύζυγος που αρνήθηκε να επισκεφθεί την αγορά.

Η Μαρία Φαν Κέρκχοφ, η προσωρινή επικεφαλής του τμήματος αναπτυσσόμενων ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), υποστήριξε την Τρίτη (14/01) πως ο ιός θα μπορούσε να έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά εξαπλώνεται γρήγορα.
Το άγνωστο είδος ιογενούς πνευμονίας εντοπίστηκε στην επαρχία Γουχάν, στις αρχές Ιανουαρίου.
Τα μολυσμένα άτομα εμφανίζουν, κατά τα φαινόμενα, συμπτώματα τυπικά για πνευμονία και άλλες οξείες αναπνευστικές ασθένειες.

Ο ιός προκάλεσε φόβο στο διαδίκτυο ότι το έθνος μπορεί να βιώσει την επιστροφή του SARS, μιας επιδημίας που στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 600 ανθρώπους στην Κίνα, την περίοδο 2002-03.

Την περασμένη επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για νέο τύπο κορονοϊού και, μόλις το Σάββατο (11/01), οι κινεζικές αρχές γνωστοποίησαν τον πρώτο θάνατο στην επαρχία Γουχάν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.