Φωνή αγωνίας από την Μαίρη Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών «ντροπή και αμαρτία να κόψουν το ρεύμα» Πηγή άρθρου: Φωνή αγωνίας από την Μαίρη Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών «ντροπή και αμαρτία να κόψουν το ρεύμα»


Μαίρη Λίντα: Κραυγή αγωνίας για το Γηροκομείο Αθηνών- «Απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα»

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει να μείνει το Γηροκομείο Αθηνών, με τους ηλικιωμένους που ζουν εκεί, να ανησυχούν ακόμα και με τη σκέψη 
 
Ανάμεσά τους και η βετεράνος τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα, που μίλησε με αφορμή το ειδοποιητήριο που έστειλε η ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών μέσα στις επόμενες ημέρες. «Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία αν κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα αντέξουν το κρύο; Εγώ ήρθα και μένω οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών. Έχω δικό μου σπίτι. Οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας, όμως, τι θα απογίνουν; Όλοι εμείς που ζούμε εδώ, το νιώθουμε σπίτι μας. Είναι μία εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΔΕΗ στις 3 Ιανουαρίου ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» και έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή του ρεύματος. Σύμφωνα με την επιστολή, η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης εντάσσεται στο σχέδιο αντιμετώπισης στρατηγικών κακοπληρωτών.

«Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ρεύματος και ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών», αναφέρει στην επιστολή της η ΔΕΗ.

Η Μαίρη Λίντα, φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με την Espresso. Στο Γηροκομείο Αθηνών ζουν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός και σύζυγος του Σταύρου Ξενίδη, Μαργαρίτα Λαμπρινού, ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, καθώς επίσης και άλλοι υπερήλικες καλλιτέχνες.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαίρη Λίντα είχε πει για την διαμονή της στο Γηροκομείο: «Όλα τα παιδιά εδώ είναι εκπληκτικά. Από τους διευθυντές μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο. Είναι ευγενέστατοι. Την ώρα που τους χρειαζόμαστε χτυπάμε τα κουδούνια και έρχονται όλοι να δουν τι συμβαίνει. Εγώ αυτό το νιώθω ασφάλεια».«Στο γηροκομείο η Μαίρη Λίντα; Γιατί η Μαίρη Λίντα τί είναι; Δεν είναι άνθρωπος; Δεν αξίζει να είναι εδώ και να την περιποιηθούν; Για ποιο λόγο να μην έρθω εγώ στο νοσοκομείο;», είχε πει στην κάμερα του Open η γνωστή τραγουδίστρια.

ΠΗΓΗ

Κραυγή αγωνίας από τη Μαίρη Λίντα για το ειδοποιητήριο που εστάλη από τη ΔΕΗ στο Γηροκομείο Αθηνών για τη διακοπή της ηλεκτροδρότησης. «Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία να κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πως θα αντέξουν το κρύο;» αναφέρει η Μαίρη Λίντα στην Espresso. Η ίδια επέλεξε να πάει οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών και διερωτάται τι θα απογίνουν οι 140 ηλικιωμένοι που ζουν στις εγκαταστάσεις αν κοπεί το ρεύμα. «Όλοι εμείς που ζούμε εδώ το νιώθουμε σπίτι μας. Είναι μια εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα», τονίζει η Μαίρη Λίντα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι οφειλές του Γηροκομείου Αθηνών στη ΔΕΗ ανέρχονται σε 1.313.574 ευρώ και η τελευταία πληρωμή είχε γίνει στον Μάιο του 2014. Η ΔΕΗ στις 3 Ιανουαρίου ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» και έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή του ρεύματος. Σύμφωνα με την επιστολή, η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης εντάσσεται στο σχέδιο αντιμετώπισης στρατηγικών κακοπληρωτών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Οργή από φιλόζωους. Άγνωστοι κρέμασαν σκυλάκι με συρματόσχοινο σε δέντρο «Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ρεύματος και ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών», αναφέρει στην επιστολή της η ΔΕΗ. Στο Γηροκομείο Αθηνών ζουν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός και σύζυγος του Σταύρου Ξενίδη, Μαργαρίτα Λαμπρινού, ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, καθώς επίσης και άλλοι υπερήλικες καλλιτέχνες. reader.gr
Πηγή άρθρου: Φωνή αγωνίας από την Μαίρη Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών «ντροπή και αμαρτία να κόψουν το ρεύμα» | porto-rafti

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.