Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Κοινοβουλίου η συζήτηση για το πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών



ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

Εκεί, στον εξώστη της Βουλής, που πριν λίγες μέρες κάθονταν τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ περιμένοντας την χαρούμενη απόφαση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, κάθονται οι χαροκαμένοι γονείς. Δεν φιλιούνται, δεν αγκαλιάζονται, απλά χειροκροτούν ειρωνικά την «ταφόπλακα των Τεμπών» στη Βουλή.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να βάλει ταφόπλακα στην αλήθεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το πόρισμα της πλειοψηφίας για το έγκλημα στα Τέμπη, ορισμένοι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να κρύψουν τα συναισθήματά τους.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Χρήστου Κωνσταντινίδη (εκπροσώπου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών και συγγενή θύματος), ο οποίος παρακολουθούσε τη συζήτηση από τα θεωρεία της Βουλής. Ο κ. Κωνσταντινίδης, ακούγοντας τα όσα προκλητικά ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος (που δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «εμείς υπερασπιστήκαμε την αλήθεια»), δεν κρατήθηκε, αλλά σηκώθηκε από τη θέση του και χειροκρότησε ειρωνικά. Άμεση ήταν η παρέμβαση της φρουράς, που του ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του.

Η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε της τραγωδίας, βρισκόταν επίσης στα θεωρεία, όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.



Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος (που έχασε τον 34χρονο αδελφό του στην τραγωδία) επέλεξε να «απαντήσει» στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, σχετικά με όσα είπε ο τελευταίος για το μπάζωμα που έλαβε χώρα στον τόπο της τραγωδίας.

«Μια οικογένεια ακόμη αναζητεί το παιδί της. Και οι υπόλοιπες αναζητούσαμε. Για μήνες. Τα τμήματα που δεν μπορέσαμε να θάψουμε. Κάποιες οικογένειες βρήκαν κάποια από αυτά, μήνες μετά. Να κάτι που αλλοιώθηκε με το μπάζωμα. Το γιατί έγινε αυτό θα πρέπει να το πείτε εσείς.», έγραψε ο Β. Βλάχος σε ανάρτησή του στο «X», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον υπουργό.



Εξάλλου, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 27χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, μίλησε στο MEGA, τονίζοντας πως «δεν περιμένουμε τίποτα» από τη συζήτηση στη Βουλή. «Φάνηκε από την Εξεταστική τι θα ακολουθήσει. Είναι σε κοινή γραμμή όλο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε με σαφήνεια, προσθέτοντας πως θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα της Ιστορίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, επειδή «είναι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία 57 ανθρώπων και άλλων 180 που τραυματίστηκαν».

«Εξαφάνισαν τα παιδιά μας. Δεν τα ξαναείδαμε…», είπε επίσης, προσθέτοντας πως εννέα μήνες μετά, συνεχίζουν τη συγκάλυψη και την υποκρισία…

https://antimedia.gr/den-filiountai-den-agkaliazontai-apla-cheirokrotoun-eironika-tin-tafoplaka-ton-tebon-sti-vouli/


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.