Η τροχιά του πλανήτη μας αλλάζει και ο λόγος.....


 


 

Ορισμένες από τις παλαιότερες μαύρες τρύπες του σύμπαντος περνούν από την κοσμική μας γειτονιά τουλάχιστον μία φορά κάθε δεκαετία, μετακινώντας πλανήτες στο πέρασμά τους. Αυτή ακριβώς την άποψη διατυπώνει μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι μαύρες τρύπες, ονομάζονται οι περιοχές τεράστιας βαρύτητας που παγιδεύουν ακόμη και το φως, και αποτελούν ένα από τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα του διαστήματος. Εξίσου μυστήριες είναι αυτές που περιγράφονται ως primordial black holes (PBHs). Οι αστρονόμοι έχουν υποθέσει ότι αυτές σχηματίστηκαν όταν πυκνές, θερμές περιοχές του διαστήματος κατέρρευσαν στο δευτερόλεπτο αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023 αναφέρει ότι οι PBH μάλλον επηρεάζουν τα αντικείμενα στο ηλιακό σύστημα. Αν μια τέτοια μαύρη τρύπα, πετάξει δίπλα από έναν πλανήτη, ξεκινάει αυτός ο πλανήτης να ταλαντεύεται ή να αλλάζει η τροχιά της πορείας του.

Κάτι τέτοιο με τη σειρά του σημαίνει, ότι οι αποστάσεις των πλανητών από τον ήλιο, θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Η μέτρηση αυτών των περιοδικών αλλαγών στην απόσταση θα μπορούσε να αποκαλύψει το πέρασμα μιας μαύρης τρύπας.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές υπολόγισαν πρώτα πόσο κοντά θα έπρεπε να περάσει μια μαύρη τρύπα από ένα αντικείμενο στο ηλιακό σύστημα για να αλλάξει την κίνησή του. Διαπίστωσαν ότι η απόσταση αυτή θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη, έως και μερικές αστρονομικές μονάδες ή AUs (μία AU είναι η απόσταση της Γης από τον ήλιο).

Χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με τις θέσεις των πλανητών και ορισμένων φεγγαριών από τη βάση δεδομένων JPL Horizons, οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσομοιώσεις για να υπολογίσουν πώς θα άλλαζαν οι τροχιές των πλανητών ή των φεγγαριών, υποθέτοντας ότι μια μαύρη τρύπα με τη μάζα ενός αστεροειδούς πλησίαζε σε απόσταση 2 AUs από τον ήλιο. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ετών, οι τροχιές των πλανητών και των φεγγαριών θα ταλαντεύονταν κατά περίπου 1 ή περισσότερες ίντσες ή ακόμη και αρκετά μέτρα.

 techmaniacs.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.