Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο σήμερα 18/1/2024-Καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια


 

 




Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη (18/01) στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη με στόχο να μπορούν να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ) στις 12.00 στο Προπύλαια.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11-2μμ».

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά έκανε γνωστό ότι, «λόγω των κινητοποιήσεων των φοιτητών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των προπτυχιακών μαθημάτων μέχρι και τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024. Η ημερομηνία εξέτασης των μαθημάτων αυτών, θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση».
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί, με ανακοίνωση της, τους μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει Υπουργείο «Ιδιωτικής» Παιδείας. Εμείς απαιτούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλα τα παιδιά. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Απαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να βοηθιούνται όλα τα παιδιά για να προοδεύουν».

Την ίδια ώρα μερίδα φοιτητών τάσσεται κατά των καταλήψεων καθώς υπάρχει φόβος να χαθεί η εξεταστική. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές αυτοί αναμένεται να επιμείνουν στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιούνται στα ΑΕΙ.

Η κυβέρνηση πάντως, μετά τα επεισόδια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προειδοποίησε ότι στις καταλήψεις στα ΑΕΙ θα επεμβαίνει η Αστυνομία. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης, «το Πανεπιστήμιο δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στους φοιτητές και καθηγητές. Υπήρξε άμεση επέμβαση της αστυνομίας με τις δέουσες προσαγωγές. Η αστυνομία μετά και από σχετικές ενέργειες του Πρύτανη έκανε το αυτονόητο. Επέβαλε το νόμο. Έγινε και σε πολλές άλλες καταλήψεις θα συνεχίζεται να γίνεται».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αυτός φαίνεται πως θα είναι από εδώ και πέρα ο τρόπος της κυβέρνησης προκειμένου να «πείσει» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προτίθεται να φέρει στη Χώρα. Βία και συλλήψεις, ακόμα και μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, τότε αυτά που περισσεύουν είναι οι έφοδοι σε χώρους της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα χημικά και οι προσαγωγές».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.