Κάναμε λάθος για τη Σελήνη, είχε πολύ περισσότερο νερό από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα

 

 Έρευνα αμφισβητεί την επικρατούσα αντίληψη ότι η Σελήνη είναι ένα άγονο, ξηρό ουράνιο σώμα, ρίχνοντας φως στην αρχαία ιστορία της, που είναι πλούσια σε νερό. Με επικεφαλής τη σεληνιακή γεωεπιστήμονα Tara Hayden, μια μελέτη εξέτασε έναν σεληνιακό μετεωρίτη, αποκαλύπτοντας την παρουσία απατίτη, ενός ορυκτού που υποδηλώνει ότι ο φλοιός της Σελήνης φιλοξενούσε περισσότερο νερό πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αυτό σηματοδοτεί τον πρώτο εντοπισμό απατίτη σε σεληνιακό υλικό, προσφέροντας μια νέα προοπτική για τη σύνθεση της Σελήνης.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή αντίληψη που ενισχύθηκε από τις αποστολές Apollo, η οποία υποδήλωνε μια “ξηρή” Σελήνη, οι πρόσφατες ανακαλύψεις υποδηλώνουν ένα πιο περίπλοκο σεληνιακό τοπίο. Το σεληνιακό δείγμα, που ονομάστηκε Arabian Peninsula 007, αποτέλεσε το επίκεντρο αυτής της έρευνας, παρουσιάζοντας απατίτη σε διάφορους τύπους ορυκτών. Η Hayden τονίζει ότι τα δείγματα του Apollo, που αντιπροσωπεύουν μόνο το πέντε τοις εκατό της επιφάνειας της Σελήνης, μπορεί να μην παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Σελήνη Νερό

Καθώς οι διαστημικές υπηρεσίες προετοιμάζονται για μελλοντικές σεληνιακές αποστολές, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Artemis της NASA το 2026, τα σεληνιακά μυστήρια είναι έτοιμα για διαλεύκανση. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εξόρυξης νερού από την επιφάνεια της Σελήνης, δημιουργούν ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Το σεληνιακό τοπίο, που κάποτε θεωρούνταν έρημο, μπορεί να κρύβει ανείπωτα μυστικά που προκαλούν την κατανόησή μας για τον πλησιέστερο γείτονα της Γης στο διάστημα.

Αναγκαίες αλλαγές στα σχολικά βιβλία, ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε για τα υγρά και το νερό

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.