32 έως 33 λεπτά οι τιμές στα Νάβελ στην Αργολίδα, έρχονται 3 είδη ασφάλισης στον ΕΛΓΑ


32 έως 33 λεπτά οι τιμές στα Νάβελ στην Αργολίδα, έρχονται 3 είδη ασφάλισης στον ΕΛΓΑ

Αν και οι πωλήσεις πορτοκαλιών Νάβελ στην Αργολίδα είναι  προς το παρόν ελάχιστες, η μεγάλη προς τα κάτω απόκλιση της τιμής τους, σε σχέση με τις Ναβελίνες, προβληματίζει τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (Δ.Ε.Σ.Α.), αυτή την περίοδο οι τιμές παραγωγού για τις Ναβελίνες κυμαίνονται από 36 έως 42 λεπτά το κιλό, ενώ για τα Νάβελ είναι από 32 έως 33 λεπτά το κιλό. 

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την ΔΕΣΑ ώστε να  κηρυχθεί «ακριδόπληκτη» η Αργολίδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις επιδρομές ακρίδων που σημειώθηκαν το 2023.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι 23 μήνες μετά τον παγετό στα εσπεριδοειδή - που έγινε τον Ιανουάριο του 2022 - ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι «επανεκτιμήσεις» του ΕΛΓΑ.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος για τον νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, με στόχο όπως ανέφερε ο υπουργός ΑΑΤ Αυγενάκης, στις αρχές του 2024 να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Ο νέος αυτός νόμος θα περιλαμβάνει νέους ασφαλιστικούς κλάδους και θα καλύπτει περισσότερους κινδύνους, ενώ η ασφαλιστική κάλυψη θα κινείται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο θα είναι το υποχρεωτικό, ενώ τα άλλα δύο προαιρετικά.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.