Σε επ' αόριστον αποχή από τη Δευτέρα οι συμβολαιογράφοι σε όλη τη χώρα


Σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, προχωρούν οι συμβολαιογράφοι σε όλη τη χώρα για το ζήτημα της μεταβίβασης των ακινήτων.

Η απόφαση αυτή των συμβολαιογράφων, πάρθηκε χθες στην γενική συνέλευσή τους, και κύριο αίτημά τους είναι η απόσυρση του «Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων», που θα εφαρμοστεί τον Ιανουάριο του 2024, καθώς αναγνωρίζουν μόνο το έγχαρτο συμβόλαιο και τη δια ζώσης υπογραφή.

Από την μεριά του, ο  υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης απαντά σε αυτές τις αντιδράσεις λέγοντας πως η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου, θα δώσει τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών καθώς πλέον με αυτό τον τρόπο απλοποιείται η διαδικασία, και θα χρειάζεται  μόνο μία μέρα για την ολοκλήρωσή τους.

Από την πλευρά τους ωστόσο οι συμβολαιογράφοι είναι ανένδοτοι και υποστηρίζουν πως οι συμφωνίες δεν μπορούν να αποδοθούν ηλεκτρονικά. Το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνάντηση τους, στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Κυρανάκης φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook κείμενο, στο οποίο παραθέτει όσα το Υπουργείο ζητάει από τους συμβολαιογράφους, αλλά και απαντά σε σχόλιά τους στην ανάρτησή του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.