Νεπάλ: 157 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό



Οι κάτοικοι στο δυτικό Νεπάλ  ετοιμάζονται για την αποτέφρωση όσων χάθηκαν στον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, τον χειρότερο που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και οκτώ χρόνια, με τις αρχές να συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού τυχόν εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια κτηρίων.

Ο σεισμός, που έπληξε αργά την Παρασκευή στην περιοχή Τζάτζαρκοτ στο δυτικό Νεπάλ, είχε μέγεθος 6,4 βαθμούς, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ, ενώ με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) εκτίμησε το μέγεθος του σε 5,6 βαθμούς.

Ο απολογισμός είναι μέχρι στιγμ΄λης 157 νεκροί και 250 τραυματίες.

Ήταν η φονικότερη σεισμική δόνηση στο Νεπάλ από το 2015, όταν περίπου 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυο σεισμούς στη χώρα αυτή των Ιμαλαΐων. Τότε ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν, με κόστος 6 δισεκ. δολαρίων για την οικονομία.
Μετά τον σεισμό της Παρασκευής, χιλιάδες κτίρια στην Τζάτζαρκοτ και τη γειτονική επαρχία Δυτικό Ρουκούμ κατέρρευσαν ή υπέστησαν ρωγμές, γεγονός που τα καθιστά ακατάλληλα για να κατοικηθούν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νεπάλ Κουμπέρ Κανταγιάτ δήλωσε ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να ψάχνουν για επιζώντες, παρέχοντας στη συνέχεια προμήθειες και βοήθεια στις σεισμόπληκτες οικογένειες.

Επιζώντες δήλωσαν ότι άκουσαν τη δυνατή βοή των κτιρίων που κατέρρεαν λίγο μετά τον σεισμό.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.