Άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για τους Σπαρτιάτες!!


 


 

Την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας.


Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους. Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια για να αμφισβητήσει ότι ο ίδιος έδωσε ώθηση ώστε να εκκινήσει η διαδικασία με τις καταγγελίες τις οποίες έκανε «διότι πιθανόν να υπήρχε κάτι αξιόποινο», που αν ωστόσο υπάρχει θα το αξιολογήσει και θα το κρίνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Δικαιοσύνη, όπως είπε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στίγκας είχε κάνει λόγο για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους Greek mafia και καθοδηγούν τους βουλευτές του με απώτερο στόχο να πάρουν τα ηνία του κόμματος και να τα δώσουν στον Ηλία Κασιδιάρη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.