Θεσσαλία: Τα έργα που ΔΕΝ έγιναν! Data Journalists

 

 


 

    Οι Data Journalists καταγράφουν την μακροσκελέστατη λίστα των αντιπλημμυρικών έργων που εξαγγέλθηκαν και επανεξαγγέλθηκαν αλλά παραμένουν ακόμη στα χαρτιά.
    Η κοσμογονία των έργων που υπόσχονταν οι Κ. Μητσοτάκης και Κ. Αγοραστός, έγινε επικοινωνιακός χαρτοπόλεμος.

Του Αρη Χατζηγεωργίου

Η θεομηνία «Ντάνιελ» (Daniel)δεν σάρωσε μόνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και υποδομές σε έκταση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων αλλά, εδώ και δύο εβδομάδες που τα νερά της ακόμη δεν έχουν αποστραγγιστεί, αποκαλύπτει και το «άδειο πουκάμισο» της κοσμογονίας των έργων που υπόσχεται και διαφημίζει η κυβέρνηση, εδώ και τρία χρόνια, μετά την κακοκαιρία του «Ιανού». Από τις ανακοινώσεις και τα πρωτοσέλιδα που το 2020 μιλούσαν για έργα 400 εκατομμυρίων, έως τον Φεβρουάριο του 2023 που έφθασαν στα 4,5 δισεκατομμύρια, ο κατόπιν καταστροφής απολογισμός μετράει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που δεν ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.



Η δημοσιογραφική ομάδα των Data Journalists καταγράφει σήμερα την μακροσκελέστατη λίστα των αντιπλημμυρικών έργων που εξαγγέλθηκαν και επανεξαγγέλθηκαν αλλά παραμένουν ακόμη στα χαρτιά, καθώς εκείνοι που κλήθηκαν να τα υλοποιήσουν, τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας που βρέθηκε σε ρόλο εξιλαστήριου θύματος, όσο και κυβερνητικοί φορείς όπως τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας, δεν κατάφεραν να τα ολοκληρώσουν. Εργα που παραμένουν υπό μελέτη, υπό δημοπράτηση ή σε μια σχοινοτενή εξέλιξη επί τρία χρόνια παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν για να προστατεύσουν επειγόντως τον κάμπο της Θεσσαλίας μετά από μια καταστροφή και στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης που έχει στην κορυφή της ατζέντας της την κλιματική κρίση.

Διαβάστε όλη την αποκαλυπτική έρευνα ΕΔΩ

 Militaire News

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.