ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ

 αναδημοσιευση απο 24/9/2021
 
Από τον ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου θεώρησε πως είναι μια καλή ευκαιρία για να εμπαίξει για άλλη μια φορά τους πολίτες, προσπαθώντας να παρουσιάσει την εκχώρηση της πλειοψηφικής συμμετοχής του Δημοσίου σε ιδιώτες επενδυτές,(FUND) ως κάτι που… συμφέρει τον Έλληνα πολίτη!

Παρόλα αυτά, ούτε ο ίδιος δεν έπεισε τον εαυτό του με τα συγχυσμένα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου τον ρώτησε για το ότι το δημόσιο στη ΔΕΗ χάνει το 51% και πέφτει σε μειοψηφικό μερίδιο, περίπου 34 – 37%:

«Ο πολίτης τι όφελος θα έχει από αυτή τη πώληση;»

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Ο πολίτης μακροπρόθεσμα θα μπορεί να παράγει φθηνότερα ρεύμα, άρα να μην είναι ευάλωτος στις αυξήσεις, στις μεγάλες ανισορροπίες που δεν οφείλονται στο εσωτερικό, άλλα στο εξωτερικό…»

«Θα μπορεί όμως να παρεμβαίνει το κράτος όπως τώρα, για να συγκρατεί τις τιμές ή το χάνουμε αυτό;», τον διέκοψε ο δημοσιογράφος.

Και ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως… «Θα έχει ισχυρή μειοψηφία το κράτος».

Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται σε αυτό που λέγεται μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority), όπου το κράτος τυπικά θα έχει ακόμα το δικαίωμα για άσκηση «βέτο». Άλλα πραγματικά, ποιον πείθει ο κ. Οικονόμου πως αυτή η κυβέρνηση που «κομματιάζει» τη ΔΕΗ και χαρίζει τα πάντα στους ιδιώτες, με ένα μειοψηφικό μερίδιο 34% πρόκειται να ασκήσει ποτέ βέτο για να προστατέψει τα συμφέροντα του απλού λαού;

Μπαίνουμε σε μια περίοδο ακραίων ανατιμήσεων και η κυβέρνηση ασχολείται με το πώς θα πλουτίσουν και πως θα εισχωρήσουν παντού οι ιδιώτες επενδυτές, αφήνοντας τους πολίτες έκθετους, να γίνουν βορά στην αισχροκέρδεια. Τώρα που μπαίνουμε σε μια εποχή παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και φουσκωμένων λογαριασμών, αυτοί συρρικνώνουν την κρατική επιρροή στη ΔΕΗ, ενώ θα έπρεπε να κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Μια «τέλεια καταιγίδα» έρχεται ολοταχώς προς τον ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό και η κυβέρνηση συνεχίζει να υπηρετεί εμμονικά το νεοφιλελεύθερο πλάνο της, ξεπουλώντας ό, τι έχει απομείνει όρθιο. Η ενέργεια στην Ελλάδα περνάει σε χέρια ιδιωτών ''επενδυτών'' τραπεζιτών  και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πείσουν πως θα έχουμε όφελος...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ....ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Με πληροφορίες από sportime


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.