Νέα μεγάλη αναζοπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα...Μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 οικισμών


 

 


 

 Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/7) ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112.

Η εντολή εκκένωσης αφορά τις περιοχές Αγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρα και Παλαιοχώρι με τους κατοίκους να τους λένε να πάνε προς την Οινόη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται βόρεια της Βλυχάδας και ανατολικά της Κανδήλη και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των δυνάμεων κατάσβεσης.

Οι αναζωπυρώσεις είναι στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας. Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια. Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο. Υπάρχουν κάποιες αναφορές για ζημιές σε κάποιες σπίτια.

Συνολικά στην περιοχή της Μάνδρας και των Δερβενοχωρίων επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.


Το σημείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι στη Βοιωτία, στην περιοχή Κανδύλι, όπου υπάρχει φωτιά μέσα σε χαράδρα και αν ξεφύγει, μπορεί να επεκταθεί .

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.