Δημοσιογράφοι(;)

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 20/7/2021
 
Δημοσιογράφος ονομάζεται το πρόσωπο που ασχολείται με την συλλογή και τη μετάδοση πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με την επικαιρότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν, τους ανθρώπους, τα θέματα που τους απασχολούν κ.α. Οι δημοσιογράφοι συλλέγουν πληροφορίες, είτε προφορικά είτε γραπτά, και τις δημοσιεύουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι διακρίνονται σε:

Παρουσιαστές ειδήσεων
Ανταποκριτές ή ρεπόρτερ
Συλλέγουν πληροφορίες για κάποιο γεγονός και τις δημοσιεύουν με ανταπόκριση ή με ρεπορτάζ στα μέσα μαζικής επικοινωνίας όπως είναι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά, το ντοκιμαντέρ και το διαδίκτυο.

Αρθρογράφοι
Γράφουν τα άρθρα που εμφανίζονται τακτικά στις εφημερίδες ή τα περιοδικά, αποκαλούμενες στήλες.

Φωτογράφοι
Συντάκτες
Υπάρχει η άποψη ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι αντικειμενικός φορέας ειδήσεων, συγκεντρωμένος στο περιεχόμενο του άρθρου του χωρίς άλλες διαδικαστικές ανησυχίες ώστε η ορθότητα, η πληρότητα και ο τρόπος έκφρασης να συντελούν στη συνολική ποιότητα. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος και εξ ορισμού αδύνατον. Εφόσον μπαίνουν στη μέση ζητήματα όπως η επιλογή μιας είδησης ανάμεσα σε τόσες άλλες, ο χρόνος και ο τόπος στον οποίο αυτή θα αναπαραχθεί, το προσωπικό ύφος και ο σχολιασμός του δημοσιογράφου, καταρρίπτεται αμέσως η αντικειμενικότητα, και φανερώνεται η χροιά του υποκειμενικού που υπάρχει σε κάθε δημοσιογραφική δραστηριότητα.

Δε θα τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν κάποιοι ,λίγοι  ίσως, που απλά δε μπορούν να κάνουν αλλιώς για να μη χάσουν τη δουλειά τους.
Υπάρχουν κι εκείνοι που έκαναν και κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον μαζί μας, γιατί κάποιοι φρόντισαν να τους βγάλουν από τη μέση για  να μη βγουν στη δημοσιότητα οι βρωμοδουλειές τους. Και οι δυο δολοφονήθηκαν επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη... Είναι παγκόσμιο φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό. Εδω στην Ελλάδα είχαμε έναν Γκιόλια κι έναν Καραϊβάζ που άσκησαν το λειτούργημα του δημοσιογράφου με εντιμότητα και συλλογική ευθύνη και το πλήρωσαν με τη ζωή τους. 
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι  όμως που μας κουνούν το δάχτυλο καθημερινά,  δεν έχουν δικαιολογία. Έχουν βγάλει λεφτά με το τσουβάλι και συνεχίζουν.
Διαβάζουμε και βλέπουμε εδώ και καιρό ειδήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εντολοδόχων. Ακούγεται μόνο η πλευρά των κυβερνώντων και φιμώνεται ή λοιδορείται, πλέον απειλείται κιόλας, η αντίθετη άποψη.
Δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον κόσμο ευχαριστημένο από τις επιλογές και τα μέτρα της κυβέρνησης. Αν όμως βγει κάποιος έξω κι αρχίσει να μιλάει με τον κόσμο θα διαπιστώσει πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα παρουσιάζουν. 
Μιλούν και γράφουν για 4 εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως! Ναι, είναι 4 εκατομμύρια οι νεκροί παγκοσμίως,  σ' ένα πληθυσμό 8 δισεκατομμυρίων! Μαθηματικά, είναι λιγότερο από 0,2% η θνησιμότητα!!!
Η Ευρώπη έχει 750 εκατομμύρια πληθυσμό χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι μετανάστες από χώρες εκτός Ευρώπης. Έχουν πεθάνει 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ποσοστό επίσης λιγότερο από 0,2%.

Με παχιούς τίτλους και μπόλικη σάλτσα κατόπιν οδηγιών προκαλούν φόβο και διχασμό στον πληθυσμό.
Σαν την γκουρμέ κουζίνα ένα πράγμα, πιάτο με σαρδέλες και μερέντα στολισμένο μπορεί να δείχνει θελκτικό, για βάλτε όμως μια μπουκιά στο στόμα να δείτε...

Την ίδια ώρα έχουν γίνει ''γιατροί'','' αστυνομικοί'' και ''δικαστές'' και απειλούν τους πολίτες μέσα από τα δελτία ειδήσεων.Μιλούν μόνο για ατομική ευθύνη. Η συλλογική ευθύνη που είναι;


Ο Οδυσσέας έπρεπε να διώξει τους μνηστήρες από  το παλάτι του και ο πρώτος που σκότωσε ήταν ο  Αντίνοος.....



ΜΑΤΑ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.