Απόφαση-βόμβα δικαστή στην Ιταλία: Αποποινικοποιεί το χούφτωμα μέχρι 10 δευτερόλεπτα


Απόφαση-βόμβα δικαστή στην Ιταλία: Αποποινικοποιεί το χούφτωμα μέχρι 10 δευτερόλεπτα

Την οργή τους εκφράζουν μέσω των social media πολλοί νέοι στην Ιταλία ύστερα από την απόφαση δικαστή να αθωώσει τον επιστάτη ενός σχολείου στη Ρώμη ο οποίος παρενόχλησε μαθήτρια, κρίνοντας ότι εφόσον η πράξη διήρκεσε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, δεν συνιστά σεξουαλική επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2022 όταν ο 66χρονος Αντόνιο Αβόλα παρενόχλησε σεξουαλικά μια 17χρονη μαθήτρια στο κλιμακοστάσιο του σχολείου.

 Ο εν λόγω άνδρας τής κατέβασε το παντελόνι και της χάιδεψε τα οπίσθια, τοποθετώντας και το χέρι του εντός του εσωρούχου της.

Στη δίκη που διεξήχθη το περασμένο διάστημα, ο 66χρονος ισχυρίστηκε ότι έκανε απλώς ένα αστείο

O κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση αθωώθηκε, αφού ο δικαστής έκρινε ότι το χούφτωμα «δεν συνιστά έγκλημα» επειδή δεν διήρκεσε περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα και ενώ ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί για τον άνδρα ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων.

Ύστερα από την απόφαση έγινε τάση στο Instagram και στο TikTok το hashtag #10secondi, με αρκετούς χρήστες να δημοσιεύουν βίντεο κοιτώντας την κάμερα σιωπηλά και να αυτοχουφτώνονται για 10 δευτερόλεπτα συνεχόμενα.
BBC

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.