Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

 


«Η δική μας στρατηγική είναι στρατηγική της ισχυρής δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της κοινωνίας των πολιτών, της συμμετοχής, της συμπερίληψης και του διαλόγου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε, η στρατηγική της ΝΔ βρίσκεται στον αντίποδα και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμά της αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η στρατηγική της αντιγράφει τον Μακιαβέλλι».

«Γιατί στρατηγική και σχέδιό τους δεν είναι μόνο να κερδίσουν τις εκλογές αλλά κυρίως να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους εμποδίσει να στήσουν από Δευτέρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς», σημείωσε.

Από τη Πλατεία Συντάγματος, «τη πλατεία των λαϊκών αγώνων και της δημοκρατίας» ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα «στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, κάθε πολίτη, ό, τι κι αν ψήφισε στις εκλογές του Μάη:

    Να στηρίξει τη δημοκρατία και να βάλει φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώτος.
    Να στηρίξει ένα σχέδιο δικαιοσύνης απέναντι στο σχέδιο των μειωμένων μισθών, δικαιωμάτων και προσδοκιών.
    Να στηρίξει την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και των λειτουργών της, και να σταθεί απέναντι στο σχέδιο για πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ και μια παιδεία που θα εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός.
    Να στηρίξει την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια της εργασίας, απέναντι στο σχέδιο που προορίζει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για φτηνή εργατική δύναμη σε μια Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της.
    Να στηρίξει την προοπτική μιας δίκαιης κοινωνίας απέναντι στο σχέδιο και την προοπτική μιας κοινωνίας αποκλεισμών, ανισότητας, διακρίσεων, ρουσφετιού.
    Να στηρίξει το σχέδιο για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, απέναντι σε ένα κράτος ιδιοτέλειας, εξυπηρετήσεων, ρουσφετιού και διαφθοράς.

Απέναντι σε ένα παρακράτος Μεγάλου Αδελφού που θα στηθεί ακόμη πιο ασύδοτο και ανεξέλεγκτο».
Τσίπρας στο Σύνταγμα: Δίνουμε μάχη ανατροπής



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.