Η κυβέρνηση στο στόχαστρο του POLITICO για την θέση της Ελλάδας ως προς την Ελευθερία του Τύπου!




 

Στο «στόχαστρο» του Politico και της πασίγνωστης στήλης Brussels Playbook βρέθηκε ξανά σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με φόντο αυτή τη φορά την 107η θέση που κατέλαβε η Ελλάδα σε ό,τι αφορά στην Ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως.

«Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην κατάταξη της ελευθερίας των Μέσων (ξανά)», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Η Ελλάδα έρχεται και πάλι τελευταία από τις χώρες της ΕΕ, στην τρομερή 107η θέση, με χειρότερες επιδόσεις από χώρες όπως η Ταϊλάνδη, το Κατάρ, η Σενεγάλη και η Αϊτή».

«Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) χρεώνουν στην Ελλάδα», όπως αναφέρει το Politico, «την αυθαίρετη παρακολούθηση δημοσιογράφων με λογισμικό υποκλοπής spyware, την κυβερνητική παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης, τις καταχρηστικές αγωγές και την ανεπαρκή νομική προστασία», οι οποίοι εξηγούν τους κύριους λόγους για την κακή βαθμολογία της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται 23 θέσεις πίσω από τη Μάλτα, τη δεύτερη χειρότερη χώρα της ΕΕ στον δείκτη», αναφέρει το δημοσίευμα και εξαπολύει τα «βέλη» του και κατά των Βρυξελλών, καθώς «εστίασαν στα ζητήματα αξιών και δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και την Πολωνία», αλλά δεν μερίμνησαν το ίδιο και για την περίπτωση της Ελλάδας.

ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ -ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ


O κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τη θέση της χώρας στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου έκανε επίθεση με επίθεση κατά των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωσή του αμφισβητεί για άλλη μία φορά τα κριτήρια με βάση τα οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα από τους ΡχΣ, κάνοντας λόγο μάλιστα για «εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης».

Παράλληλα λοιδορεί τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα αναφέροντας ειρωνικά ότι σύμφωνα με την ίδια οργάνωση «η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο» και ««υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα».

«Ασχολούμαστε με αυτή την κατάταξη, παρά την εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης, διότι η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε “ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”, που αντίθετα με τον τίτλο τους ζουν μέσα σε κλειστά σύνορα ιδεών» αναφέρει σε ένα κρεσέντο αθλιότητας.

Επιτιθέμενος προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Άκης Σκέρτσος αναμασά τα περί «ΣΥΡΙΖΑ channel» και τα «βοσκοτόπια Καλογρίτσα».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Σκέρτσος σχολιάζει προς «αυτούς που ονειρεύονται, λοιπόν, απολυταρχικά καθεστώτα ως “παράδεισους” για την ελευθερία του Τύπου: Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι πάντα εύθραυστη και “δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετή”. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, μνήμη και αγώνες για να την προστατεύουμε από τους εχθρούς της».

Ολοκληρώνοντας το παραλήρημα του, ο κ. Σκέρτσος αναφέρεται και στο μόρφωμα Κασιδιάρη και στην απόφαση του Αρείου Πάγου κάνοντας λόγο για αγώνα της κυβέρνησης «που κερδίσαμε χθες, με απόντες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου τονίζοντας ότι για άλλη μία χρονιά «η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στον πάτο στην Ελευθερία του Τύπου» προσθέτοντας ότι «στην παγκόσμια κατάταξη, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κινούνται μέχρι τη θέση 55. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται στη θέση 107».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.