Αγρίνιο: Σπίτια, μοναστήρια και... «χρυσοπωλεία» χτυπούσε σπείρα που εξαρθρώθηκε - Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία





Χρυσοπωλεία», έτσι αποκαλούσαν στις συνομιλίες τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα κοσμηματοπωλεία που χτυπούσαν στην περιοχή του Αγρινίου. Η σπείρα με τα δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι και ένας 16χρονος, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.   

Τα μέλη της σπείρας είχαν πολύ μεγάλο θράσος. Δεν δίστασαν να παρουσιαστούν πρώτα σαν προσκυνητές σε μοναστήρι της περιοχής και στη συνέχεια να αλλάξουν ρόλο και να μετατραπούν σε ληστές που ακινητοποίησαν με ένα μαχαίρι στο λαιμό μια μοναχή μέχρι να τους δώσει ότι ζητούσαν. 

Η δράση τους τελείωσε χθες το πρωί καθώς όσο «χτυπούσαν», οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συγκέντρωναν στοιχεία και έβρισκαν τα λάθη τους. «Τα μέλη κατόπτευαν τους επικείμενους στόχους τους,  προσποιούμενοι τους πελάτες, ενώ μετέβαιναν στις περιοχές με οχήματα, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές» αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε. 

Ωστόσο, φάνηκαν άπληστοι… Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μεταξύ των χτυπημάτων που έκαναν ήταν και ένα κοσμηματοπωλείο στην πόλη του Αγρινίου το οποίο λήστεψαν δυο φορές! Επίσης, σε σπίτι της περιοχής όπου εισέβαλαν μια φορά και έκαναν μια καλή «μπάζα», δεν δίστασαν να ξαναπάνε αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα και τελικά έφυγαν με άδεια χέρια.  

Δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κυρίως βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, φορούσαν μάσκες και κουκούλες, ενώ αγαπημένο τους διαρρηκτικό εργαλείο ήταν οι λοστοί προκειμένου να μπαίνουν στο εσωτερικό των σπιτιών και να κάνουν τις κλοπές. 

Σε επιχείρηση που οργανώθηκε στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στην Εθνική Οδό Πάργας Πρέβεζας, συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, εννέα άνδρες και μια γυναίκα, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις ανήλικοι καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος που τυγχάνει ήδη έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος. 

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, η σπείρα που δρούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο, διοχέτευε πολλά από τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια στην Αττική.  

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εξιχνίασαν συνολικά: 

    2 ληστείες 
    6 κλοπές – διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία, 
    22 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα, σε οικίες και σε οχήματα. 


Οι περιοχές όπου έδρασαν ήταν στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στο Δρυμό, στη Βόνιτσα, στο Ξηρόμερο, στη Λευκάδα, στην Άρτα, στη Δωδώνη Ιωαννίνων και στον Αστακό, όπου οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά: 

    (20.070) ευρώ και (300) δολάρια σε μετρητά, 
    Κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή συνολικής αξίας (608.800) ευρώ, 
    διάφορα αντικείμενα (τσιγάρα, μεταλλικά αντικείμενα κ.α.), συνολικής αξίας (15.950) ευρώ. 


Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια μελών της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής: 

    (5) οχήματα, 
    (2) ρολόγια και διάφορα τιμαλφή, 
    (1.350) ευρώ, 
    (11) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM 


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.