Οι Γάλλοι αγανακτισμενοι εισέβαλλαν στη Lοuis Vuitton



Οι  Γάλλοι αγανακτισμενοι  εισέβαλλαν στη Lοuis Vuitton

Μια μέρα πριν από την κρίσιμη απόφαση για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 64 έτη, συνεχίζονται οι επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία. Αποκορύφωμα των αποψινών μεγάλων σε έκταση αλλά και σε παρουσία κόσμου διαδηλώσεων στην γαλλική πρωτεύουσα απετέλεσε η βίαιη εισβολή των αγανακτισμένων Γάλλων σε κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι. Οι Γάλλοι λοιπόν, βγήκαν και πάλι στους δρόμους σήμερα, Μ. Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για την αναμόρφωση του Εμανουέλ Μακρόν στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Οι διαδηλωτές, κραδαίνοντας φωτοβολίδες και ανεμίζοντας σημαίες, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας εκφράζοντας την αντίθεση το.υς στην επικείμενη μεταρρύθμιση, όπως φαίνεται στις ακόλουθες φωτογραφίες και τα βίντεο,  που κυκλοφορούν στα social media. Σε αυτά, φαίνονται δεκάδες διαδηλωτές με κόκκινες φωτοβολίδες στα χέρια να εισβάλλουν στα κεντρικά της Louis Vuitton, φωνάζοντας συνθήματα και σπρώχνοντας και σπάζοντας τις πόρτες.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση». Οι διαδηλωτές ζητούν από τους πλούσιους να συνεισφέρουν περισσότερο στη χρηματοδότηση της κρατικής σύνταξης.

«Αν ο Μακρόν θέλει να βρει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα, θα πρέπει να έρθει εδώ για να τα βρει», δήλωσε στο CNN ο Φαμπιέν Βιλντιέ, συνδικαλιστικό στέλεχος της Ένωσης Sud-Rail ενώ μιλώντας στο Associated Press επισήμανε ότι η LVMH «θα μπορούσε να μειώσει όλες τις τρύπες» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Γαλλίας. «Επομένως, μία από τις λύσεις για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι η καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι»,. επισήμανε ο Βιλντιέ, προσθέτοντας ότι: «Ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής της LVMH, «είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, οπότε θα μπορούσε να συνεισφέρει».

Παράλληλα με την είσοδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας της  Louis Vuitton δεκάδες άλλοι διαδηλωτές που κρατούσαν αναμμένες φωτοβολίδες κατευθύνθηκαν προς το κτήριο που εδρεύει το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει αύριο, Μ. Παρασκευή, αν θα ακυρώσει οποιοδήποτε ή όλα τα μέρη του σχετικού νόμου για το ασφαλιστικό.

Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί έξω από το κτίριο, όπου ώρες πριν από την έναρξη της πορείας άλλοι διαδηλωτές είχαν πετάξει σακούλες με σκουπίδια.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.